EA-chefen Patrick Söderlund tjänade mest i Sverige 2017

Medlem
Skrivet av AplAy:

Om han har kämpat för sina kronor såsom Ingvar Kamprad har gjort och sedan byggt upp sitt "ekonomiska imperium" efter det så förtjänar han varenda krona. Det är något jag personligen avskyr med "statlig inkomstskatt": ju mer du tjänar (oavsett hur du har tjänat ihop dem) ju mer ska du skänka till staten som om de vill "straffa" dig för att du har kämpat hårt. Okej, om jag föddes med en silversked upp i sketränna, då är det bara fram med sprutan och suga ur mig cashen.

Antingen har ett land så att alla kan ha det mer eller mindre bra hela tiden men väldigt få eller i princip ingen kan lyckas lika stort som i USA. Däremot om alla får chansen att kunna lyckas jättebra så kommer det leda till att några få lyckas och resterande har det bara okej och många har det extremt dåligt och måste välja mellan att lägga sig ner och dö eller begå brott för att överleva. Kombinera detta med lättillgänglighet till dödliga vapen och du har situationen som den ser ut idag.

Hade gärna flyttat till USA om det inte vore för alla dessa jävla vapen där... Minimal frihet på hur du kan röra dig omkring på nätterna. I Sverige kan jag iaf gå ut och gå kl01:00 på natten varje dag året runt utan att behöva oroa mig om att bli skjuten eller överfallen. Risken för sista finns, men är så mycket lägre, mycket tack vare att vi inte har lika stor fattigdom som USA.

Det borde tillkomma ett mer nyanserat skattesystem för de som tjänar extra mycket. Alla som kämpar hårt från botten och uppåt till rikedomar ska belönas med det, medan de som föds med en miljon upp i häcken ska "straffas" för att de väljer den enkla vägen till framgång: låna mycket pengar som låter en investera i saker och ting som få kan investera i redan från början.

Någon som tittat på för mycket Hollywood filmer märker jag.

Medlem

Jag ska vara så fräck och ge ett förslag. En snål, fet miljardär kan bara förstå en sak, och det är när man viskar i hans öra: "Jag har ett erbjudande som du inte kan tacka nej till"

Medlem
Skrivet av Komured:

Någon som tittat på för mycket Hollywood filmer märker jag.

Haha, tänkte så med, det där var lite speciellt.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

@Gen: @Gen: Jag är mer än nöjd med den med tanke på att jag gick ur gymnasiet med 16 ig. Helgnöjet mellan åldern 16-20 var att slåss på stan samt att vara småkriminell. Är glad att jag träffade min fru där i 19års åldern annars hade man väl varit död eller suttit på kåken nu. Är strax över 30+ med fru villa och barn nu


signatur

Смерть решает все проблемы. Нет человека, нет проблем

Medlem

Själv har jag aldrig varit arg eller avundsjuk på folk som tjänar mycket pengar för att jag har sett baksidan av vad pengar gör. Visst är det toppen att kunna köpa allt här i världen men du är även extremt utsatt och alla dina vänner är bara din vän för att du är den du är och har alla dessa miljoner som dom hoppas att du ska bjussa lite på. Sen när man väl signar ut rl så bråkar syskonen om arvet, lämnar någon lottlös och det hela slutar med att man säger upp bekantskapen med sitt egna kött och blod. Jag ska dock inte klaga allt för mycket. Utan den familj jag växte upp med så hade jag förmodligen suttit på gatan idag och skramlat ihop pengar till ett skjut (heroin) istället för att bo i en fin lägenhet ett stenkast från Stureplan.

Medlem
Skrivet av kebbe:

Dags för socialistpropaganda såpass tidigt i valåret? Är det statens stöld av individernas pengar som gör att USA står för 8 av 10 av världens rikaste personer? "Folks skattepengar" stod inte för någonting mer än bistånd till terrorister och fallskärmar för avdankade socialister. Om det var någon enskild faktor som gav honom möjligheten att tjäna pengarna han tjänar idag så var det EA, ett amerikanskt företag. Nästan som att individen har fler möjligheter och högre tak i och tack vare länder utan förmyndarstat.

Socialistpropaganda? Vem stod för din utbildning, mamma och pappa i hemmet eller privatskola? Vem tar han om dig när du blir sjuk eller ser till att du kan gå till affären utan att bli rånad? Fast du verkar ju vara redig och odlar säkert din egen mat hemma på gården.
Prova att leva ett liv där du inte åtnjuter det civiliserade samhällets fördelar, som bygger mer på det jag sa ovan än folks egoism.

123
Skriv svar