Gearbox gör slut med kontroversiella G2A

Robot
Gearbox gör slut med kontroversiella G2A

"Det är inte dig det är fel på ... eller jo."

#bulletstorm, #g2a, #gearbox-software


Medlem

Kan folk sluta försvara G2A nu, och ännu bättre, sluta köpa från dem?

TotalBiscuit kommenterar utförligt och det finns massor av länkar under videon, för dem som tvivlar på att G2A är ohederliga svin.

Medlem

Köper du från G2A kan du lika gärna ladda hem det från TPB.

Medlem

Är Kinguin lika illa? Känns som de är väldigt lika?

Medlem

Ser inget större fel i att handla på G2A än t.ex. Blocket och Tradera. Köper du stulna varor på Blocket så skiter Blocket i det.

Dock ser jag ingen poäng i att handla på G2A längre då deras priser är betydligt högre idag än för bara några år sedan. Då kunde man få nya spel för 150-200kr. Idag är de betydligt dyrare. Gick in och kollade vad Mass Effect Andromeda kostade. €41.50, alltså drygt 400kr. Går in och kollar Prisjakt. 449kr på Webhallen.

När det bara är en fjuttig 50-lapp som skiljer så kan man lika gärna köpa från ett ställe där man är 100% garanterad att det inte är stulna varor man köper.

Testpilot

Good riddance som man säger.

Medlem

@Corax: Kinguin är exakt samma sorts marknad.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Ser inget större fel i att handla på G2A än t.ex. Blocket och Tradera. Köper du stulna varor på Blocket så skiter Blocket i det.

Stulna varor kan finnas på ALLA marknadsplatser, det som skiljer G2A och liknande siter från "Allt annat", är hur de ter sig till problemet med stöldgods (i dessa fall stulna nycklar).

Blocket och Tradera agerar inte direkta mellanhänder, dom tillhandahåller endast en marknadsplats (och deponering för säkra köp?). Dessutom, om Blocket/Tradera får veta att en annons innehåller stöldgods, så stängs annonsen och användaren ned snarligen, de samarbetar även med Polisen för att spåra de stulna varorna...

Vad G2A gör är att de i praktiken "köper" nycklarna av dig för att sedan sälja dom vidare (huruvida man får pengar i hand eller lär vänta på att just "din" nyckel säljs, vet jag faktiskt inte). Och G2A är i dagsläget tyvärr stora nog för att ganska stora mängder stulna nycklar kan hinna säljas och aktiveras innan de upptäcks.

Vid det här laget vet G2A utan tvekan att många nycklar som kommer in är stulna, men de gör inget åt saken. Hade de haft rent mjöl i påsen så hade det sedan länge funnits system som gör det mycket svårare att sälja stulna nycklar, till den grad att det knappt är värt besväret längre.
Ungefär vad Gearbox krävde att de skulle göra; Att bete sig som en legitim återförsäljare förväntas göra.

Medlem
Skrivet av Molotov:

@Corax: Kinguin är exakt samma sorts marknad.

Men agerar de på samma sätt? För G2A finns som en "säljare" hos kinguin. Bara för att det ser ut lika behöver ju inte betyda att de hanterar stulna nycklar och reklamationer på samma sätt.

MEG
Medlem

Finns fler som reagerade på samarbetet, Jim Sterling
https://www.youtube.com/watch?v=6QbJb2taPtk


signatur

Death is only the beginning

1
Skriv svar