Medlem
Skrivet av spel_15:

Fattar inget. Släpptes inte Xbox One ihop med PS4 förra året?? Vf är premiären nu? Är jag ute o cyklar? Jag hänger inte alls med

Release för "Sverige" versionen

Medlem
Skrivet av spel_15:

Fattar inget. Släpptes inte Xbox One ihop med PS4 förra året?? Vf är premiären nu? Är jag ute o cyklar? Jag hänger inte alls med

ja, den släpptes i USA och övriga Europa då förutom i Skandinavien, samt Östeuropa. Teorierna går allt från att de inte kunde tillverka tillräckligt många, till att språk och andra inställningar inte var 100 % anpassade för vår marknad vi den tiden. Finns att läsa mer om det via den här länken: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article19470199.a...

Tack vare att många svenska affärer redan har haft den beror på "gråimport" från länder som Storbritannien och Tyskland. Siba och Elgiganten har t.ex. haft xbox one konsoler i lager i flera månader bara för att nämna några exempel.


signatur

Filosofi: "Ett bra spel är ett bra spel oavsett ålder eller utvecklare"

Redaktör
Skrivet av ivanhoe68:

Ursäkta mig men, att påstå att ratt och pedaler som jag använder till ps3 inte skulle fungera till PS4 är skitsnack, det får stå för XBONE! Min Gran Turismo ratt fungerar alldeles utmärkt till PS4:an!

Slarvig formulering, har förtydligat att det gäller vissa rattar, som G27.

Skrivet av Bennii:

Ständigt dessa treor i betyg. Ni är så tråkigt grå och lagom i er betygsättning.

Skjut inte brevbäraren. Ingen vore gladare än jag att testa en 5/5-konsol.

Skrivet av ibib:

Hmm. De flesta som köper Xbox One kommer att göra det utan Kinect. Så utan Kinect är det en tvåa? Hur ska man tolka det?

För mig är Xbox One är en trea, med eller utan Kinect. Är den en tvåa för dig utan så... well, då är den en tvåa för dig.

Skrivet av Paddington:

"Ett pr-fiasko av sån dignitet att det kommer användas som skräckexempel på universitetens kommunikationskurser"

Det är inte PR som är eller var problemet, det var själva produkten och tanken bakom den från början. Hur ska man få allt skit de ville göra låta bra? Det får man inte, så det är inte mycket PR kan göra åt det. Man kan backa motvilligt på ett gäng punkter, och det är det man gjort. Motvilligt.

Ja, både beslutsprocessen, kundkommunikationen och marknadsföringen är anmärkningsvärt uselt skött. Man tror nästan de inte ville sälja sin konsol...

Skrivet av Dave Lister:

Angående horribla installationstider:
Man bör tänka på att PS4 bara installerar minsta möjliga data att starta spelet med, dvs typ motsvarande .exe-fil, resten streamas in till HD:n efter att du startar spelet, totala tiden för att kopiera allt från BluRay-skivan bör därför inte vara speciellt stor skillnad mot för vad Xbox One använder (som i många spel installerar ALLT av spelet innan du kan starta det, därav den långa väntetiden).
Sen att installera ett spel på 40gig eller så är inte gjort på en handvändning på varken dator eller konsol

Jag undrar varför inte Microsoft gjort samma sak. De har ungefär samma prestanda, lär inte hänga på det. Det är ju avsevärd skillnad i installationstid.


signatur
Avstängd
Skrivet av Lolflakes:

Har inte Xbox One bättre spelutbud än PS4? /En ägare av ps4

Nope. Ps4an har både fler släppta spel och fler kommande spel.
www.listwar.com


signatur

MPMG - MultiPlatform MasterGamer

Medlem
Skrivet av Is:
Skrivet av Pretorian24:

Jag hämtar min One idag men vilket spel ska jag ha? Destiny får jag nästa vecka men jag vill typ ha BF4 eller Titanfall. Vilket rekommenderar ni? Eller ska jag köra Dead Rising 3 istället?

Om ingen har sagt det tidigare,så tycker jag att du ska kolla in ea access. kostar runt 250 pix per år och just nu får du bf4,fifa 14,madden 25, peggels 2 och idag la dom till need for speed o vaultet, plus 10% på de ea spel du köper

Jäklar. Det ska jag kolla. Jag skaffade Ryse (som ingick gratis) och Titanfall för det kostade under 400. Och sen verkade jag kunna ladda ner Forza 5 gratis. Ska kolla EA.


signatur

Xbox Series X
Dolby Atmos 7.1.4 Home Cinema 104" screen

Medlem

Mmm, det var många åsikter och tankar. Här kommer mina.

Att köpa en XboxOne utan Kinect känns ju märkligt, då den tillför en hel del.
Röststyrningen till 360 fick vi inte ens i Sverige, märkligt beslut från MS, då texten i menyerna ändå stod på engelska.
Hur tänkte du där? = E´ du helt dum i huvudet? (MS åsyftas asså)
Så att äntligen få röststyrning till en svensk XboxOne känns ju bra helt enkelt.

Att köra bilspel med ratt, känns aldrig rätt för mig. Så det e´är ju skitsamma.

Reklamkampanjen var helt obefintlig. De vet ju med sig själva att den redan finns ute som sagt. Men ett minus i försäljningen blir det ju säkert.

De exlusiva spelen till XboxOne känner jag mig inte speciellt sugen på. Gamla Halo-spel kan jag va´ utan.
Att det inte finns så många spel till XboxOne oroar mig inte det minsta. Det ger sig med tiden.

Som väldigt aktiv BF4 spelare blir jag något fundersam av det du skriver. De flesta av mina vänner spelar BF4 på Xbox 360 och XboxOne. De på Onen har inte klagat, det har däremot mina vänner som kör BF4 på PS4. Nåja.
Installationstiderna är ju dock ett STORT minus.

Trots allt detta negativa så blev det ju en XboxOne ändån.
Varför det kanske du undrar. För att jag vill ha det bästa såklart.


signatur

Acta Non Verba - Verba Non Acta

Medlem

Köpte min igår, köpte den utan kinect. Är nöjd hitils, spelat lite BF4 och tycker det rullar på riktigt bra :)!

Medlem

Blir väl ett köp vid nästa generationsskifte.

Ser inga som helst anledningar till varför man skulle skaffa den nu innan spelen kommit ut?

Skaffade ju PS3:an för några månader sedan. MÄNGDER av spel att välja o vraka bland...

Medlem

Detta fanboys krig mellan PS4 och Xbox kan vi inte bara komma överens att båda är lika dåliga?

Medlem
Skrivet av Cybersoul:

Detta fanboys krig mellan PS4 och Xbox kan vi inte bara komma överens att båda är lika dåliga?

Nej, lika bra är de.

Medlem

Så trött på er fanboys till respektive konsoll. Jag har kört xbox sen den kom, fick min xbone i fredags och är nöjd. Anledningen till att det inte blev en ps4 är handkontrollen som jag tycker är den klart viktigaste delen av en konsoll, och där har microsoft verkligen lyckats.
Låt konsollkriget fortsätta, så länge det utkämpas så är det vi gamers som är vinnarna, vilket format man än väljer.

Jyu
Medlem
Skrivet av estling:

Usla installationstider? Vet ej vad det är för exemplar du har spelat din på men min rullar väldigt snabbt. EU Import (så klart).

Xboxen är så överlägsen PS4 på så många olika sätt. Gränssnittet är lätt att navigera i, Xbox Live med allt vad det innebär (säkra servrar!) och multi-tasking med sömlösa övergångar. Next-gen sitter inte bara i 1080p och 60 fps, det är tillhörande funktioner och avancerad teknik som också bidrar. Att skypa, streama, hoppa mellan appar med rösten, att logga in utan att ta upp handkontrollen, att se på TV, spela in från TV och skapa en enda maskin som styr hela ens vardagsrum, det tycker jag är mer next-gen än tidigare och andra konsoller.

Edit:

TL;DR - Xbone är mer en än spelkonsoll. Vill man bara spela spel, kör man den utan kinect eller köper man sin PS4 och får inte en next-genupplevelse (mer än dessa 1080p och 60fps när det nu kommer )

Problemet med Xbox One är att den försöker tävla mot en PC. En fight som den aldrig någonsin kommer att vinna. Sen har vi Smart TV, som tar över mer och mer. Xbox Ones "nextgen"-funktioner kommer att vara överflöd. Notera att PC och Smart TV byts ut bra mycket oftare än en konsol.

Jag uppskattar just PS4 för att den fokuserar på spelen. Vi är väl gamers? Jag kommer ifrån xbox, har aldrig ägt ett playstation. Men precis som du säger, vill man ha en konsol som fokuserar på spelen och inte nextgen dravel och kinect(som suger röv), så bör man köpa en PS4. Det finns en anledning till varför xbox bara säljer 1/3 jämfört med ps4.

Gen
Medlem
Skrivet av Cybersoul:

Detta fanboys krig mellan PS4 och Xbox kan vi inte bara komma överens att båda är lika dåliga?

Precis, och PC är bäst

Medlem

Jag bara ryser när jag läser om att man kan köra Skype, Facebook, netflix, tv och faan allt skit man redan har på telefonen, som är mer som en pc! Det piper och vibrerar var femte minut. Jag vill ha en konsol som bara kan köra spel! inget annat!!! Kanske blu-ray då..

Medlem
Skrivet av cdx873v:

Jag bara ryser när jag läser om att man kan köra Skype, Facebook, netflix, tv och faan allt skit man redan har på telefonen, som är mer som en pc! Det piper och vibrerar var femte minut. Jag vill ha en konsol som bara kan köra spel! inget annat!!! Kanske blu-ray då..

DU behöver inte ha det igång om du inte vill. Spelar bara på min xbox. Skype har jag på datorn, netflix på smart-tvn osv. Min XBOX ONE är ren spelkonsol. Kommer kanske eventuellt köra någon bluray film.

Medlem

Jag har varken ps4 eller xbone, men har funderat fram å tillbaka då jag är sugen på nåt nytt.

Xbone har multitasking möjligheterna; netflix, Skype och mer valfrihet. Kinect står ut i jämförelsen med andra enheter. Spelutbudet är skralt, det har inte släppts något av intresse. Men med MS i ryggen så kommer det komma.

Ps4an är specialiserad på ren gaming; därmed saknar det fördelar som att vara ett mediacenter. Däremot så känns det fräscht med en konsol gjort för enbart gamers.

Tekniknörden i mig gillar xbonern; gamern i mig gillar ps4an.

När det kommer till kritan, så känns det som att båda konsolerna som nu kör pc arkitektur lättare kommer få spel överförda till PC.

Det kommer säkert finnas mer exklusiva spel för konsolerna. Men berättigar de ett inköp?

Nää... Ärligt talat. Gillar ni ett mer varierat utbud i er konsol. Gillar ni att se Netflix, streama, Skype:a och ha mer blandade program. Kör xbox one.

Vill ni ha en ren spelkonsol; kör ps4a.
Där får ni spel och endast spel.

Spelmässigt så har båda sina spelhus. Med ex Uncharted och last of us så är Playstation intressant.
Titanfall för xbone (ett tag), men det räcker inte.

Jag kör nog ett tag till med min pc, och sen köper jag nog en ps4a.

Jag har aldrig haft en Playstation och har inte haft många konsoler. Så för mig (så objektivt som möjligt) så ser jag ps4an som mer intressant.

Jag har smarttv, jag hittar det jag vill se och behöver inte netflix eller dyl. Och använder datorn för mitt Skype:ande/teamspeakande...

Ps4an kommer vinna detta race. Kanske inte säljmässigt till slut. Då det finns alltid Fanboys eller oinsatta köpsugna köpare... Utan för att de är otvivelaktigt raka i sin vision och vad de vill uppnå.

Och under tiden kör jag oxå mina steam spel


signatur

Nördliv.se - Spel, tillbehör och andra nördrelaterade saker! Och så klart även vår gaming/underhållningspodcast Nördliv! Lyssna gärna!

https://open.spotify.com/show/0SHttBQqoGyW4EHpx5aMWD?si=531c1...
https://itunes.apple.com/se/podcast/nordliv%21/id937178661/
https://www.nordlivpodcast.se/

123
Skriv svar