Vilka spelmekaniker är så bra att de känns som fusk?

Medlem

Logistic Networks i Factorio.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag var också en missbrukare av quicksave/quickload. Minns ni de gångerna man råkade trycka på fel knapp och snabbsparade ett misslyckande istället för att få en ny chans? Det hände mig i bland annat Max Payne 2 och det tog säkert 40 försök att klara en passage med typ ingen hälsa.

Jag lyckades autosave:a precis innan en container föll ned i huvud på mig i Max Payne (kommer inte ihåg om det var 1 eller 2 men man var i en hamn). Tog mig säkert 30-40 försök innan jag var tillräckligt snabb med en bullettime dodge vid laddning. Hade spelat väldigt länge den sessionen också så om jag gett upp och tagit en annan save så hade jag förlorat flera timmar progress. Fina minnen!

Vad det gäller spelmekanik som är lite fuskigt så skulle jag sätta förmågan att fotografera fiender i Eternal Sonata. Tog man bra bilder på en boss så kunde man sälja dem dyrt till vendors och man fick på så viss mer pengar än man kunde göra av med

Medlem

Sensible Soccer 1992 på Amiga 500, spela som Holland, mot San Marino...
Slutade alltid med att man försökte få så många spelare utvisade som möjligt, för att ge dom en chans

Medlem

Quicklime i Empire: total war, särskilt om man kör moddat med Darthmod Empire (kraftigare salvor + dubbla antalet haubits- och mösarpjäser (8 istället för 4).

Det är extremt effektivt och kan utplåna en armé på flera tusen man på några minuter.

https://www.youtube.com/watch?v=-HjSYBKO5l0
https://www.youtube.com/watch?v=yg1FYLx7AU4


signatur

No hill is too steep No hole is too deep

123
Skriv svar