Missnöjd Naughty Dog-anställd ska ha läckt stora delar av The Last of Us Part 2

Medlem

Lite intressant att folk drar slutsatsen att det är en "han" :).

Spelet ser iaf väldigt snyggt ut. Folk kommer inte bli besvikna.

Medlem

@nils45:

Kvinnor är inte så korkade.

Medlem

Om spoilern är korrekta, verkar TLOU2 bli ett gigantisk magplask. De måste ha gjort den före detta anställde rejält förbannat om han läckte allt.


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem
Skrivet av A1200G:

@nils45:

Kvinnor är inte så korkade.

Skrivet av MacNille:

Om spoilern är korrekta, verkar TLOU2 bli ett gigantisk magplask. De måste ha gjort den före detta anställde rejält förbannat om han läckte allt.

Smaken är som baken.

Medlem
Skrivet av Håkan:

Att köpa spelet blir ju som att stötta dåliga arbetsvilkor och slavarbete. Många kommer ändå köpa det, precis som ingen bryr sig direkt om barnarbete o andra dåliga villkor när man köper andra produkter.
Så då kan personen läcka storyn lika väl, kanske företaget lär sig en läxa.

Det argumentet är lite svårt att köpa. Det kanske låter drygt att säga det här men det är inte konsumenternas ansvar att se till att dom har bra arbetsvilkor. Fortsätt läsa innan du svarar mig.

Det är anställda, ledningen och facket som har ansvaret att se till att det funkar bra.

Skulle du vägra att köpa avokado från Venezuela för att ledningen är en grym diktatur? Det är bönderna du straffar genom att inte köpa avokado.

Vad skulle hända om vi säger 50% inte skulle köpa TLoU2? Dom skulle behöva sparka folk och dom som får vara kvar kommer kanske få ännu sämre arbetsförhållanden. Värsta fall är att hela företaget går i konkurs och då har vi istället hundratals människor som blir arbetslösa som kommer behöva få kriga för att hitta nytt jobb som kanske ger sämre betalt för att företaget har 50 andra som vill ha samma tjänst.

Crunch har fått stor uppmärksamhet senaste åren och vi har sett företag göra förändringar som tex cd projekt red och det är utan att sluta köpa deras produkter.

Att sluta köpa produkten skulle bara förvärra situationen.

Medlem
Skrivet av MacNille:

Om spoilern är korrekta, verkar TLOU2 bli ett gigantisk magplask. De måste ha gjort den före detta anställde rejält förbannat om han läckte allt.

Vad grundar du det på?

OBS! Utan några spoilers!

Medlem

För många av yrkena finns det alternativa jobb utanför spelbranschen. I många länder skriker man efter animerare, grafiska designers och inte minst programmerare.
I Sverige har vi det bra med rätt starka fackförbund och resterna av Saltsjöbadsavtalet (samförstånd mellan arbetsgivare och fackförbund), men så är det givetvis inte i alla andra länder.
Likväl har man ju ändå själv ett val: Stanna och acceptera förhållandena eller sök annat jobb. Ett proffs låter aldrig klient/kund påverkas av att hen är förbannad på sin arbetsgivare. Antingen diskuterar man det internt, försöker få till en ändring, eller så får man som sagt välja att söka sig till en annan arbetsplats även om det innebär att man kanske får flytta, förlorar omtyckta kollegor osv. Flera studios har ju faktiskt startat som utbrytare. Men kunden/klienten ska aldrig drabbas!
Den här branschen särskilt vet ju att allt du gör online lämnar spår. De hittar dig och räkna med att bli svartlistad även om det "aldrig" förekommer en officiell "svartlista". Ju mer oproffsig din arbetsgivare är, desto viktigare är det för dig att vara professionell ut i fingerspetsarna. ...och skriv för h-e inte under ett avtal utan att ha läst igenom det.

Med det sagt så tycker jag ändå inte man ska ignorera konsumentmakt, men jag använder hellre ordet konsumentansvar. Om man som kund får flera olika signaler om att något inte är bra kan man ju fundera en gång till om man vill lägga pengarna där, på samma sätt som man kanske kan tänka sig att lägga lite extra på en liten studio/enskild utvecklare som man tycker gör något bra. Då har en "dålig" studio möjlighet att antingen förbättra sig, eller så tvingas de anställda söka sig till ett förhoppningsvis bättre jobb. Ofta behöver man en spark i baken för att förändra sin egen dåliga situation.
Beklaga aldrig att någon förlorat jobbet utan gratulera dem till möjligheten att hitta något bättre. Det låter cyniskt, men min erfarenhet är att det faktiskt är resultatet. Om företaget du jobbade på gick dåligt eller inte uppskattade dig kommer du att må bättre på en annan arbetsplats.

Medlem

En tanke slog mig, kan ju vara en avsiktlig spoiler
Vad den nu än må vara.
T.ex som Med TLOU 1 (Spoiler om nu någon missat ettan)

De sa att man inte kommer spela som Ellie...

Medlem

@A1200G: Utan att spoila, slutet verkar vara där bara för att "subvert your exception" och från vad jag har läst och sett, verkar de inte ha gjort ett bra jobb.


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem
Skrivet av dex20:

Som sagt, hur tänker du att dom ska ta reda på sånt? Vilka frågor skulle dom ställa på en intervju och annan information skulle dom få fram för att ta reda på sånt här? Konflikter kan väl alltid hända oberoende på hur personer är? Det är ju en sak om du hade valt att klaga på Naughty Dog för hur dom har behandlat denna personen så att han/hon gör något sådant här (även om jag tycker det är löjligt av personen ändå), men att skylle på dom som har anställt honom känns ju ganska konstigt

Du får gärna beskriva hur man ska ta reda på sånt här i en anställnings intervju. Tror nog väldigt många företag hade betalt mycket för den information

Du intervjuar den anställde, sedan intervjuar du folk från dess barndom. Dagisfröknar, lärare, andra som gick på samma dagis. Fd klasskamrater etc. Glöm inte att drömmar är viktigt att få reda på också. Har han någonsin berättat om en dröm för en fd klasskamrat som berättar om hans sinne? Sedan sätter du en psykiatriker som psykoanalyserar skiten ur det hela, för att komma fram till att den arbetssökande vill ligga med sin mor, ergo! Den anställde har ingen respekt för auktoritet och kan därmed inte anställas. 🤔

12
Skriv svar