Medlem
Skärmköp?

Funderar på att införskaffa en ny gamingskärm, idagsläget sitter jag med en ASUS 24" VG248QE 144 Hz och funderar på att prova på https://www.inet.se/produkt/2212678/aoc-27-g2790px-144hz . Undrar om AOC är ett bra märke och även om skärmen är ett bra köp.

God fortsättning ^^

Medlem

Har en 35 tums 100hz'are, 1440p.
Bra överlag, finishen känns lite billig i plasten kan jag tycka om jag ska märka på något. Men priset är kanske därefter.
Dock verkar g-sync modulen i skärmen vara trasig. När man kör g-syncen är det som om skärmen pendlar mellan två ljuslägen. Försökte vända mig till inet, som skickade mig till aoc. Som efter några mail började kännas för jobbigt. Skulle behöva skicka in skärmen, och bli utan. Så helt enkelt bara kört vidare utan g-sync. Surt, var ju lite för g-syncen man köpte den. Men måndagsexemplar finns ju alltid.

Låter ju negativt det där. Men fin skärm, med bra bildkvalité.


signatur

- pixelfantast

Skribent

Finns utmärkta guider på Sweclockers.

t.ex:
https://www.sweclockers.com/artikel/25129-guide-till-premiums...

En äldre video, men ändå bra.
https://www.sweclockers.com/artikel/24890-sweclockers-guide-t...

Men rent krasst så är det bara kika runt på Sweclockers och artiklar/klipp som Tomas har gjort. Han är grym på skärmar/TV och svarar även mycket i trådarna.

edit: Jag köpte ny skärm tidigare i år och slog till på:
https://www.inet.se/produkt/2213865/acer-27-nitro-xv272up-wqh...

Kör med Nvidia-kort och den är inte officiellt "G-sync" godkänd, men jag tycker det fungerar bra ändå. Riktigt nöjd med mitt köp, även om jag vet att jag tappar någon ms här och var i CS men för mig så var det viktigare att få en bra skärm med korrekta färger. Kommer aldrig gå tillbaka till TN.-panel igen, så mycket skönare med IPS. Det står ju att det är 1ms men det är "falsk 1ms".

Det enda negativa jag har att säga om den är att skärmen flimrar till då och då. Lite oklart på vad det beror på och flera andra verkar ha samma fel. Jag har aldrig märkt det inne i ett spel dock utan bara när jag surfar/håller på med skrivbordet framme. Hade det hänt mer ofta så hade jag reklamerat men tror jag vann IPS-panellotteriet med BLB och IPS-glow så jag acceptera ett och annat flimmer och hoppas det är en mjukvarugrej som Acer kan fixa.

Medlem

@Shadee: tack tänkte på den skärmen jag länkade pga den är på rea I min stad men är det bättre att kolla om något annat för 3k budget?

Skribent

Varför vill du uppgradera? Är det bara storleken och freesync som lockar?

Skribent

ÄR det så att du har ett Nvidiakort och vill ha en skärm som garanterat fungerar med Freesync (AMD-teknik) så har Nvidia publicerat en lista på skärmar som de har testat och godkänt att deras grafikkort fungerar på samma sätt som om skärmen hade haft G-sync.

https://www.windowscentral.com/list-all-nvidia-g-sync-compati...

Medlem

Jag skulle inte rekommendera 1080P på 27" man man kommer från 24".
Har det själv och det är ingen sweetspot om man säger så. Gå upp till 1440 ser betydligt bättre ut.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Inaktiv
Skrivet av Molotov:

Jag skulle inte rekommendera 1080P på 27" man man kommer från 24".
Har det själv och det är ingen sweetspot om man säger så. Gå upp till 1440 ser betydligt bättre ut.

Jag håller med även om jag inte direkt sett det med egna ögon. Det är förstås subjektivt men jag tror inte man vill gå från 24" 1080p till 27" 1080p eller ännu större iom att pixelstorleken också blir större. Har man ett ordentligt djupt skrivbord kanske det gör mindre men personligen tycker jag det är 1440p som gäller idag om man ska uppgradera men det beror också lite på vad man har för komponenter i dator. Hursomhelst så är 1440p mer "framtidssäkert".

Själv har jag spanat in LG 34GK950G (ultrawideskärm) vilket jag tror kan vara trevligt men kostar tyvärr därefter. Mycket dyrare om man vill ha en hyffsad ultrawide än motsvarigheten i 16:9 format men jag tror det blir nice i spel som Witcher 3 och RDR2.

Medlem

@Shadee: Japp, sitter på ett GTX 1070 =), min nuvarande skärm sjunger på sin sista vers XD

Medlem

@Shadee: nja, mest dels av att nuvarande skärm håller på att ge upp och söker även störr

Skribent

Ok. Jag kan tyvärr inte ge så mycket mer råd. Går inte att säga generellt om en skärm är "bra eller dålig" utan det beror vad den ska användas till. Det enda råd jag egentligen kan ge är att studsa in på Sweclockers forum och läsa på.

edit: Antar det är ok att hänvisa bort till Sweclockers eftersom (om jag förstått rätt) FZ och Sweclockers ingår i samma "koncern"(geeks). Annars hör det väl till god forumsed att inte hänvisa till andra forum för sina frågor.

Medlem

ASUS MG278Q dåligt köp?

1
Skriv svar