Är du en samlare eller säljare?

Medlem
Är du en samlare eller säljare?

Vad gör ni med era spel efter att ni spelat ut dem? Låter dem pryda bokhyllan eller drar ut dem på tradera direkt? Alltså: är du en samlare eller säljare?

Personligen sparar jag de spel som jag verkligen gillar. Allt annat säljs ganska omgående. Samtidigt kan jag klart se charmen i en stor spelsamling

Skribent

Nu var det ett tag sedan jag köpte fysiska spel, men de flesta har jag nog kvar. Framförallt sådana som är en del av en serie – á la Final Fantasy – som gör sig väldigt bra i bokhyllan Andra har jag nog bara gett bort eller bytt in på nån spelbutik.

Testpilot

Har kvar 99%. Till och med gamla fotbollsspel typ PES 2009. Varför vet jag inte. Delvis lathet men också ganska kul att ha kvar. Den serie jag samlar lite grann på är väl Final Fantasy. Kul att ha kvar just det exet som jag införskaffade, än att köpa samma spel på Tradera.

Geeks Gaming

Nu köper jag väldigt lite fysiska spel, det blir oftast någon samlarversion eller liknande av spel som jag älskar. Dock skulle jag definitivt klassa mig som samlare. Har kvar spel från C64 tiden och fram till idag. Sålde dock av mina xbox360-spel (förutom samlarutgåvan av Fable 2 ❤️) men annars har jag kvar en del (lååångt ifrån allt) från varje generation

Moderator | Testpilot

Jag har kvar dem och så får de se fina ut på hyllan


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Medlem

Sparar faktiskt de felsta spelen jag har köpt. Är väl lite av en collector. Gillar även att komma tillbaks till spel jag gillar. Ett av de spelen är det första The Darkness. 😎

Medlem

Mina spel blir stående i ett skåp tills dom säljs tillsammans med konsolen, är dålig på att spela om spel så egentligen borde dom säljas efter att ha blivit avklarade men "tänk om..."

Medlem

Spel som ger ett avtryck sparar jag. Resten säljs då de är fortfarande lite nya och man går lite pix för dem.

Medlem

har spel i hyllan från allt mellan atari 2600 till ps4. inte för att jag samlar eller så, är bara sjukt dålig på att sälja eller slänga gamla spel eller konsoler. det är nog så jag hellre lägger allting i en låda och gömmer undan i källaren resten av livet än försöker kränga för några hundra på blocket.

tacka fan för digitala köp. senast jag köpte ett fysiskt spel var 2014.

Medlem

Både och.
Bra spel behåller man oftast.

Fast de senaste 5 åren har jag nog bara köpt 3-5 fysiska spel,
de flesta spel köper vi digitalt numera.

I min barndom sålde jag tyvärr bort NES, SNES, Ninrendo 64 och Gamecube för billiga slantar.

Medlem

Lägger allt i hyllan, oftast är spelen såpass billiga när jag är klar med dem att det inte är lönt att sälja. Får jag en hundralapp (om ens det) för någonting jag betalade 500-600kr för så behåller jag det hellre själv.

Medlem

Jag har aldrig sålt några spel.
Däremot sålde en polare mitt Halo 3 och Reach som jag hade lånat ut till honom.
Han skulle kränga sin 360 med alla spel och tillbehör men hade glömt att Halospelen var mina. -_-


signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Medlem

Sålde för ett antal år sedan av merparten av min kollektion, har kvar några juveler per konsol och själva konsolen.

Köper enbart digitalt idag, det jag saknar mest är Amiga 600.

Medlem

Sparar mina spel, såväl bra som dåliga köp. Nu har jag inte köpt konsoll spel på länge eftersom jag inte har nuvarande generation, blir mycket datorspel istället och då blir det tyvärr mer e-handel istället för fysiska kopior.

Enda jag saknar är ett glas skåp att ställa upp mina collectors grejor i.


signatur

Medlem i Asgard, en svensk Star Citizen organisation.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/ASGARD

Min referral code: STAR-92KM-Q67T, https://robertsspaceindustries.com/referral-program
Använd gärna när du skapar ditt konto. Relaterade frågor? Skicka gärna ett PM.

Medlem

Jag gav bort alla mina konsolspel och jag ångrar det dyrt idag. Nes, snes, n64, kuben, gb, gba, hackad-dsl och 100+ spel eller whatever =/

Jag drömmer fan om det där ibland, att jag har alla dom där spelen.

Vissa av mina bigbox pc kastar jag dock aldrig. Ingen kvinna i världen kan få mig att göra mig av med Quake 1/2/3...


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Avstängd

Mamma och pappa förstod bättre än jag att jag skulle vilja ha kvar dem av nostalgiskt syfte och bevarade dem på vinden. Så allt, från och med Commodore 64:an med tillhörande kassettspel, finns kvar. Hade jag fått bestämma som yngling hade jag sålt grejerna för att köpa Power Rangers-leksaker.

ELF
Medlem

Har ett par fysiska ex sen när det var the shit. Köper fortfarande fysiska kopior om det är något jag verkligen vill ha fysiskt, men då är det ju tyvär en dyr samlarbox då fysiska inte är standard längre.
För tillfället ligger de och skräpar i två kassar, men har planer på att örka mig iväg till ikea och köpa någon hylla att sätta up över skrivbordet.
Tråkigt nog så fick jag för mig att sälja något enstaka ex när jag var yngre :'(


signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

phi
Medlem

De ligger och skräpar i någon flyttkartong i förrådet och jag kommer förmodligen aldrig att ta fram dem igen. Så varken samlare eller säljare egentligen.

Medlem

Återvinningscentralen


signatur

IDKFA

ELF
Medlem
Skrivet av mrFluffy:

Återvinningscentralen

Hädare...
Tänkte faktiskt på det tidigare idag. Jag vill ha tag på Hexen 2 i original låda. (lyckades få tag på expansionen oöppnad förra året) Men verkar omöjligt att få tag på för ett acceptabelt pris. Hur många slängare är det som driver upp priset på spel...


signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Ambassadör
Xbox

Jag köper ytterst sällan fysiska spel, men jag har aldrig sålt några. Allt är sparat från förr i tiden när det var fysiskt som gällde. Har kvar LP-skivorna också...

Jag gillade att köpa fysiskt när det var boxar, med allt möjligt trevligt i. Doften av en ny manual! Nu är det ju ibland bara en digital kod i dvd-fodralet... känns ovärt.


signatur

Jump in.

Medlem

De står kvar i hyllan givetvis (iaf de bra). Fast nuförtiden så har man de flesta spel digitalt.

Inaktiv

Förut sparade jag allt i hyllor men tyckte bara det tog plats så började slänga allt från spel till konsoler i soptunnan när jag kände mig färdig med dom. Finns ju ändå på tradera om man skulle ångra sig tycker jag

Backloggens befriare

Jag sparar alldeles för mycket...


signatur

Ad hoc addendum

Inaktiv

Har aldrig någonsin sålt ett spel. Har gett en massa spel till polare dock.

Medlem
Skrivet av Hordaland:

Mamma och pappa förstod bättre än jag att jag skulle vilja ha kvar dem av nostalgiskt syfte och bevarade dem på vinden. Så allt, från och med Commodore 64:an med tillhörande kassettspel, finns kvar.

Nu blev jag sådär avundsjuk igen.


signatur

Jag tröttnade på min gamla signatur, men kom inte på något vitsigt att skriva som inte kändes fånigt, så det blev den här harangen i stället.

jbx
Medlem
Skrivet av Barak:

Jag har aldrig sålt några spel.
Däremot sålde en polare mitt Halo 3 och Reach som jag hade lånat ut till honom.
Han skulle kränga sin 360 med alla spel och tillbehör men hade glömt att Halospelen var mina. -_-

Dessa kostar typ 29kr styck på GameStop så du får snällt (eller argt) be honom om en Swish

Själv så behåller jag ett fåtal titlar och säljer det mesta vidare efter en genomspelning. Men har en handfull spel från typ alla konsoler från SNES-tiden.


signatur

Xbox Series X | Playstation 5 | Nintendo Switch

Medlem

Sålde alltid allt innan en ny generation, enda sättet för mig med min ekonomi att ha råd.

Nuförtiden så köper jag alltid fysiska ex vid release, spelar ut och sedan säljer på blocket. Har gjort så dom senaste åren med min ps4:a. Köpte t.ex. Sekiro för 600 och sålde för 400. Så 200 spänn för 30 timmar kvalitét : ) Sällan jag ångrar mig eller får "sug" att spela om.

Medlem

Får ångest av att ha gammalt oanvänt skräp liggandes, så endera ut på sälj eller i soporna om jag inte rört det i närtid.


signatur

Styret upp och däcken ner

Medlem

Säljer asap medans det finns bra nyvärde kvar. Om man mot förmodan skulle ha tiden att spela om ett spel senare, så är det billigare att köpa tillbaka än vad man sålde det för....

12
Skriv svar