Största besvikelsen.

Medlem

En gång i tiden väntade jag ivrigt på ett spel med namnet Darkfall, det var första gången jag vart så rejält bränd på lovord att jag än idag tänker på det när utvecklare lovar guld och gröna skogar.

Ark, Spore, EverQuest Landmark och säkert några till sandbox spel av samma anledning.

Starcraft 2, jag tycker inte spelet är dåligt men jag avskyr vad dom gjorde rent tematiskt med dom olika raserna. Utan att gå in på detalj nivå tycker jag Zerg vart mycket mindre äckliga, Protoss alldeles för mänskliga och Terran gick ifrån att vara lite mer skitiga råa bondläppar till transformers.

Medlem

Duke Nukem Forever såklart.

Det är även lätt att skriva slutet på Mass Effect 3, men jag vågar påstå att jag blev besviken redan i tvåan faktiskt. Bioware hade valt att skala bort extremt mycket av det jag älskade med ettan.

Sen var jag på vippen att skriva Diablo 3, men kan nog med lätthet istället byta till att säga att jag ogillat allt som hänt sen sammanslagningen med Activision. (Vi som raidade modell seriöst i WoW vid tidpunkten kunde med lätthet känna hur allting gick utför fort.)


signatur

Cptn BaseballBatBoy!

Medlem

Fallout 3 är en stor besvikelse för mig. Det kanske inte är ett dåligt spel men det är inte den typ av spel jag gillar. Dragon Age 2 borde heta Copy Paste 2 istället. Det dom gjorde med grottorna är rent bedrövligt.

Ambassadör
Xbox

1. Mass Effect Andromeda.

Hade gjort avkall på min princip att inte förboka spel, skaffat fin fysisk utgåva, tagit ledigt, undvikit internet och hypat upp mig själv inför en fortsättning på min favoritserie. Besvikelsen var enorm när det gick upp för mig att det jag fått var ett trasigt, buggigt, tråkigt spel med gymnasiefanfictionesque prägel utan ett uns av känslan från originaltrilogin. När EA dessutom själva gav upp på spelet och inte ens försökte rädda upp det med expansioner utan i stället droppade spelet som en spetälsk, dödade studion och låtsades som om det regnade var mordet på Mass Effect fullbordat.

2. Destiny 2.

Förväntade mig att Bungie skulle fortsätta från toppen de nått med Taken King och Destiny 2 skulle få en rivstart... I stället började de om igen.

3. World of Warcraft post-WOTLK

Blev bara sämre och sämre...


signatur

Jump in.

Medlem

Dragon age 2 var en stor besvikelse efter att jag blivit totalt förälskad i ettan

Andra som är värd att nämna:
Star Wars Battlefront 1&2 (DICE)
Destiny 1 (tvåan provade jag inte ens)

Medlem

Dragon age inqusition helt klart. Det fick jätte bra betyg när det kom och jag var inte helt nöjd med DA2 direkt.
Men iomed att DA2 fått en hel del kritik som upprepande leveldesign ingen möjlighet att göra sin egen karaktär. Och de nu verkade satsa på Dragon Age mer än nånsin med 3:an så hoppades jag på att de skulle gå back to basics mer, men...
Rakt igenom en "you are the only one with grön partikeleffekt på handen, så-du-är-den enda-som-kan-rädda-världen-story". Tråkiga fetch quest uppdrag, och de har dessutom tagit bort all gore och finishing moves i spelet. Hela spelet kändes bara meh rätt igenom enligt mig.

phi
Medlem
Skrivet av kehik:

Har inte hängt med i ESO-diskussionerna men vad jag förstått verkar detta vara ett helt ok online-spel. Det får mig att undra hur Bethesda kan lyckas med det ena och, enligt många, misslyckas med det andra. Vad är de avgörande skillnaderna?

För att Bethesda har ingenting med utvecklingen av ESO att göra.

Medlem

Duke Nukem Forever - Jag kan inte varit den ända som varit med på hela resan. Från när man hade den gamla quakemotorn, till UT-motorn. Trailern som kom 2001. Jävlar vad hypen var hög när man var tonåring. Med tiden började man inse att det aldrig skulle bli vad man hoppades. När det väl kom så var det ett helt annat spel än som lovades. Buggigt som fan, riktigt fult, dåligt ljud, ja var det något som var bra?!

Sim City [2013] - Jävlar vad jag såg fram emot detta spel. Riktigt härliga trailers, en ok Beta med bra grafik, resurshantering som olja, gruvor mm och härlig SC stämning. Sen kom releasen och alla vet hur det var. Servrar som crashade över tid i flera veckor. Ett onlineläge som var helt ologiskt med massor av döda städer. Men framförallt kartan storlek som dödade detta spel och till slut Maxis. Alla stadsbyggare fick sedan Cities som tur är.

Fable 2 - Förhandbokade detta till Xboxen. Spelet öppnade bra med samma Fable stämning med bra grafik, musik och design. Efter ett tag insåg man dock hur litet och kort spelet faktiskt var om man jämförde med sin föregångare. Ett bra spel men knappast det som hade lovats.

Enter the Matrix - Minns att farsan köpte det till oss för PC. Spelet släpptes tillsammans med den andra matrixfilmen och Hypen var total. Efter att ha installerat spelet som fann på flera skivor så fick man en riktigt dålig upplevelse. Dålig grafik och inte alls det som hade "lovats" i tex PC-gamer. Fyrkantiga hjul på fordon. Dåliga kontroller. Det ända som var ett plus var storyn och videoklippen.

Big Rigs - Inte en upplevelse för mej direkt utan för en polare som fick det i julklapp. Hans morföräldrar brukade ge honom riktigt grymma spel och så fick han detta. Förväntningarna var ett Need for Speed med lastbilar. (Det var trots allt en polisbil på framsidan av kartongen.) Aldrig någonsin har jag skrattat så mycket åt ett spel. Buggar, grafik, ljud. Ja kolla upp det om ni inte har det. Man kunde iaf backa i överljushastighet.

Medlem

@KeyserSoze: Ubisoft Montreal förstörde fullständigt splinter cell serien samt en massa andra spel de fick göra fortsättningar på. Horribelt

Medlem

Skyrim.

Det blev hypad till en grad som inte går att mäta med andra RPG-spel.

Medans jag spelade mer än 600 (enligt steam 628) timmar så upptäckte jag brister ifrån Morrowind och Oblivion, även påstådda förbättringar blev försämringar och att spelet var väldigt enformigt just med det här konceptet att du kan vara vad och vem du vill, när du vill, hur du vill, om du vill, som du vill.

Bortsett ifrån det så var världen en av de mäktigaste jag satt foten i virtuellt vid den tiden. Men utan mods så hade jag nog inte lagt mer än 50 - 100 timmar på spelet. Redan efter enbart 20 timmar började jag installera och testa olika mods.

När jag tittar tillbaka så var det mer en kommersiell succé för investerare, än en RPG och story succé för fansen sen Daggerfall/Morrowind, samt en succé väl för alla spelare som Skyrim var för dem deras första Elder Scrolls.

Jag hoppas att Todd inte överdriver lika mycket med nästa Elder Scrolls som han nu gjort med de 3 senaste spelen.


signatur

Ordo Ab Chao

Medlem
Skrivet av borotroth:

Guild Wars 2, går inte ens att jämföra med första..

Håller med, de tog bort för mycket som gjorde GW1 (inkl. expansioner) så bra. Till exempel friheten man hade med nästan oändligt med olika builds.

Annars ser min top tre ut så här:
1. Anthem
2. Mass Effect Andromeda
3. Dragon Age 2

Hmm, ser en trend här...


signatur

"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you"

Gen
Medlem

Just Cause 4

>.<

Sämre än originalet på alla punkter (hur det nu ens är möjligt).

Avstängd
Skrivet av uberpwnage2.0:

Synd att så många inte tycker om det. I hindsight så är spelet riktigt, riktigt bra. Om än inte bättre än originalet.

Kommer aldrig tycka om Fable The Lost Chapters bäst, men på senare år när jag spelat om båda så är 2an bättre i väldigt många aspekter.

Problemet för mig var att Fallout 3 kom ut samtidigt som Fable och att Fallout 3 sedemera blivit mitt topp 3 spel någonsin. Inte min typ av spel helt enkelt. Troligen Fallouts och TES Oblivions fel att jag "fostrats" att bli ett realism/survival freak all together mer eller mindre. Inte helt problemfritt med för stora kärlekar får jag erkänna, lol. Har väldigt svårt för allt som inte "skriker" realism idag. Rpgs utan detta har bleknat betydligt för mig på senare år. Och Fable är ju motsatsen till realism. Men säkert ett mycket bra rpg-spel för dom som gillar den stilen.

Medlem

Diablo 3 - Så dåligt vid release
Fallout 4 - Okomplett buggigt spel. Waste of money.


signatur

"It's no that I'm lazy. It's just that I don't care"

Medlem

Metal Gear Solid V

Hade potentialen att bli så bra men nådde inte alls fram till mål där.

Hade riktigt roligt med spelet det ska jag inte skjuta under stolen med.
Det jag undrar över samt blev besviken på är följande.

Slutet, vart tog det vägen, varför ens göra sig besvär att släppa en titel utan ett ordentligt slut.

De episka boss fighterna liktcde föregående titlarna saknades.

Storyn i sig var tämligen svag i jämnförelse med föregående titlar.

David Hayter, varför, VARFÖR slopades hans röst?

Quiet, varför göra henne till något slags sexobjekt på detta sätt? Det tillför ingenting och är fullkomligt ologiskt och tramsigt bara att någon springer runt i de kläderna, eller avsaknaden av kläder i Afghanistan.

Några punkter alla fall. Efter år av väntan så blev jag väldigt besviken över spelet som ett Metal Gear spel, men som ett spel generellt hade jag roligt.

Inaktiv

Bilden till tråden passar perfekt om man säger så

Medlem

Diablo 3.

Och sedan Sword of the stars 2.

Diablo 3 var en total fördumning som rationaliserade bort allt som gjort tidigare Diablo titlar till klassiker. Ett fullständigt urvattnat spel som gör allt för att förolämpa spelarnas intelligens. "Det här med Diablo är för komplicerat för dig så istället får du leka med den här bananen."

Sword of the stars 2 skulle vara den magnifika uppföljaren på det utomordentligt lysande 4X rymdstrategi spelet Sword of the stars. Men det släpptes ofärdigt i en katastrofal röra som trots flera försök att reparera det aldrig blev löst innan Paradox tog handen från dem. Sista reparations patchen släpptes som ett DLC med en ny ras men till ingen nytta. Studion fick sparka i princip all sin personal och har sedan dess släppt några retro pixel roguelike spel samt kaloriräknar appar :P.

Avstängd
Skrivet av anon_319742:

KotOR 2 (och NwN2) var besvikelser av sådan magnitud att jag än idag avskyr Obsidian för deras misshandel av två av de bästa spelserierna genom tiderna.

Obsidian är/var väldigt överskattade... KOTOR 1 var som sagt fantastiskt.. FO:NV är inte heller speciellt bra jämfört med FO3. Jag vet att många inte håller med dock, jag undrar dock ifall de verkligen blev underhålla av FO:NV, ja det är mycket story, men speciellt bra, nja... jag orkade inte köra DLC-paketen, då hade väl spelet var 400h eller nått.. nej då hade jag tröttnat för länge sen på hela upplägget..

Medlem

Monkey Island 4
Monkey Island 5

Inaktiv
Skrivet av anon_326725:

Bilden till tråden passar perfekt om man säger så

Inaktiv

Den passar också perfekt ja

Medlem

Metal Gear Solid V. Förstår inte hur folk kan säga att det var bra. Kändes som ett halvt färdigt upprepande spel. Man kunde inte ens simma i spelet! Han dog om du hoppade ner i vattnet, i en icke o-relevant animation!!!!

Medlem

Alla battlefield efter bfbc2, tog mig många år innan jag fattade att den känslan som det spelet gav aldrig kommer tillbaka. Köpte spelen fram till bf1 men nu har jag äntligen gett upp drömmen och köpte inte femman.


signatur

Styret upp och däcken ner

Medlem

Rome 2 Total War 100%. Aldrig varit så mycket hype om ett TW-spel.

Battlefront. Jag får mer njutning av att spela community mods på gamla BF2 än skiten på Origins.

Som en annan person skrev här i forumet, DOW3 var också en stor besvikelse. Körde några timmar och gav upp istället. Älskar musiken och deras cinematics men själva spelet kändes tråkigt.

Ett spel som kanske inte många här har hört talats om men Warhammer 40K: Eternal Crusade. Tänk er ett FPS-spel fast Warhammer 40K och med en multiplayer som (till en viss gräns) faktiskt funkar. 40-player servers och 64-player servers(iirc). Spelet kändes väldigt roligt o spela, speciellt i efter man joina en klan men det kvitta för fler folk sluta spelade de pga alla buggar och server problem. Finns en anledning till varför det här spelet och DOW3 blev gratis till slut.

Medlem

Total War Rome 2. Det var i det närmaste ett bedrägeri.

Medlem

Anthem, ville så innerligt att Bioware skulle lyckas. Det enda man fick var ett snyggt spel utan innehåll.

Medlem
Skrivet av anon_326725:

Den passar också perfekt ja

Kommer av någon anledning att tänka på den här.


signatur

Jag tröttnade på min gamla signatur, men kom inte på något vitsigt att skriva som inte kändes fånigt, så det blev den här harangen i stället.

Medlem

Max Payne 3.
Behöver inte förklara. Ni som spelat spelen i serien, ni vet.
Och ni andra-borde omöjligt tycka spelet är bra.

Inaktiv
Skrivet av Akronym:

Kommer av någon anledning att tänka på den här.
data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBx...

Yeah. En hel del sånt också!

Inaktiv

Steam och Valve.

Skriv svar