Pegi lanserar ny spelmärkning för mikrotransaktioner

Robot
Pegi lanserar ny spelmärkning för mikrotransaktioner

Ytterligare ett steg för att städa upp efter #lootgate.

#lootgate, #lootlådor, #pegi


eld
Medlem

Intressant på en nivå:

Spelutgivare kommer ha svårare att smyga in microtransactions senare iom att det ändrar graderingen på spelet efter det är satt, så de måste vara tydliga redan när spelet går guld.

Medlem

Jag struntar fullt i vad de anser, för mig är det utan tvekan gambling och borde följa samma krav som finns för att spela Poker på nätet eller andra spel som kräver att man är 18 år (iaf i sverige). Ser man inte att "loot crates" är en "inkörsport" till att bli spelberoende, så förstår man nog inte vad spelberoende är och varför så många hamnar i det.

Funderat på varför dessa "loot crates" påminner om enarmade banditer? Det finns en anledning till det, dessa spel påverkar en människas "dopaminer" (det som gör att folk känner ett "lyckorus") och är hjärnans belöningssystem. När man drar i spaken så behöver man inte vänta länge (en viktig faktor) innan man vet om man förlorat eller vunnit. Många spel låter en vinna till en början (lite som att någon ger en den där första drogen gratis för att sedan ta betalt när personen blivit mer och mer beroende av den) men ju mer man spelar ju mindre kommer man vinna.

Medlem

Och tro det eller ej. Det missbrukar fortfarande människans belöningssytem oavsett om det endast är kosmetiskt innehåll i lådorna eller inte...

Edit: Dock så kommer detta inte göra någon skillnad, eftersom PEGI ägs av de stora spelföretagen.
Det är lite för lätt att smacka på en liten note som säger att man kan spendera pengar i ett spel.

Man smiter undan lite om kan sätta "the witchers", "hzd", "bloodbornes"-dlc under samma stämpel som en battlefront lootlåda.

Ambassadör
Xbox

Det är ju bättre än inget, men ingen bryr ju sig om märkningar i övrigt så det lär ha minimal effekt.
Förstår inte riktigt varför inte fler följer efter länder som Belgien som verkar ta det på allvar i alla fall. Sverige vars paradgren är statligt förmynderi borde ju gå i bräschen för att förbjuda sådant här?


signatur

Jump in.

Medlem

Fattar fortfarande inte varför vi tillåter möget. Men det är väl för mycket pengar inblandat.


signatur

"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."

Medlem

Det kommer finnas på vartenda spel så vad är skillnaden.. bara en liten ruta till på listan.


signatur

I9 9900 - RTX 3080 - 32GB - 990 pro

1
Skriv svar