Krönika – Battlefield Vs kvinnor

Medlem

Jag upprepar det jag skrev i den förra nyheten...

Vad är det som händer på internet? Den stora diskussionen om BF V är att det är en tjej med... Seriöst... Det har ju (ursäkta språket) för fan ingen betydelse. Vadå inte realistisk... Sluta nu... Kan vi lägga ner diskussionen kring realismen i BF-spelen, kan vi inte bara njuta och ha lite kul? Det är självklart frivilligt...


signatur

Text does not represent Mozart's life.

Medlem

@Mirage: likväl var motståndsrörelsen i strid. 32 vs 32 är knappast en hel armé.

Medlem

Av alla bilder från spelet så är det väldigt svårt att förstå att det handlar om WW2 om man kollar på karaktärerna. Det ser ut som ett gäng steampunkare ute på picknick.

Vad hände med tydligt distinkta arméer och stora skillnader på klassers utseende? Det här känns som att det kommer att bli en löjlig clusterfuck av färger och annat mög!

Medlem
Skrivet av wallde:

Vi lever i 2018... Kom igen.... låt gubbarna gnälla.. Förhoppningsvis köper dem inte spelet och lämnar spelvärlden. Vem fan bryr sig om kvinnor inte stred på den tiden. NÄR BFV SLÄPPS SLÅSS VI ALLA VID VARANDRAS SIDA!!!

Herregud.


signatur

Plånboken öppnas för: Titlar där pc-spelaren får ett likvärdigt utrymme som console-spelaren, aldrig till några console skulor. Dvs, där patch och dlc datum inte är senarelagda till pc, där specialutgåvor av spelet inte är strippade till pc eller där andra ”uppfostringsmetoder” används. Att man satsat på en trovärdig anti-fusk motor samt att utvecklaren har en bra ”anti-fusk attityd”. Aldrig för: 3xA P2W titlar.

Medlem

WW2 = Post Scriptum = WIN!

Medlem

Pinsamt av EA, men vi hade väl svarta nazister i BF1


signatur

AYY LMAO

Avstängd
Skrivet av wallde:

@EXPLICIT: och ditt gnäll motverkar ett samhälle där alla är lika värda, där alla oavsett kön eller hudfärg får vara den dem vill vara utan att exempelvis trampa nått 73-årigt gammal mossigt krig på fötterna. Och i det samhället får ju aldrig en vit man skildra mohammed ali? I det samhället är den vita mannen för alltid fast i att vara rasist... men du tänkte kanske inte så långt att du faktiskt motverkar dig själv.

Jag är vit, jag föddes med en guldsked i arslet och har ingen som helst anledning att bjuda in någon annan.. men jag tycker det är helt underbart att alla får vara med på tåget och kriga i BF... för vem fan bryr sig vad hudfärgen eller könet är på den man ska panga på för att vinna matchen? Inte jag iaf....

Alla är inte lika mycket värda. Punkt. Det är inte svårare än så. Olika individer har olika värde i olika sammanhang. Vill du citera FNs deklaration om mänskliga rättigheter så talar de om 'värdighet' och inte värde.

Jag vill inte se detta trams igen, BF1 räckte och blev över. Sen hade vi cod ww2, med svarta kvinnor i wehrmacht. Inte alls politiskt.

Medlem

Det jag avskyr med den här "marknadsföringen" och "debbatten" som det resulteras i, är hur viktigare frågor inte tas upp längre.

Ex:

  • Bra och tydlig klass och karaktärsdesign vs kosmetiskt trams

  • Hur ser nätkoden ut och hur funkar det nu tex att splitter baserat på spelets fysik kan skada spelaren?

  • Avsaknaden av modstöd.

  • Vad innebär egentligen den här livetjänsten för spelet?

  • Bör vi inte vara oroliga att livetjänster nu bara innebär ännu färre nya spel?

  • Om det här med livetjänst inte fungerar och folk tröttnar på WW2 efter ett år vad är eran plan då?

  • ...

För övrigt pinsamt att så många utvecklare och skribenter senaste tiden försöker pusha som om det här med kvinnor i spel är något nytt, revolutionerande och kan användas som edgy marknadsföring. Det fanns kvinnliga karaktärer tex i UT 99, Quake 3 Arena, Avp2, Tribes 2 mfl.

Att det sen varit så få kvinnor i spel ligger under samma träd som varför så lite nytt görs nu förtiden och varför spel generellt är så homogena. Brist på fantasi. Det har funnits en cancer senaste årtiondenden som vuxit sig allt större och dödar nya ideer och concept. Och istället för att föröka motverkan den, låter vi bli distraherade av sådant här falskt skit.

Det här visar inte att EA/DICE är genier, utan snarare på hur lite de har att komma med egentligen.

Vet du vad riktigt geniala marknadsföring är?

Ett bra unikt otroligt roligt spel.

Som Bill Burr sa:

"-Become undeniable"

Releasehästryttare

Till er som tycker bfV är för larvigt och ej passar er smak för ni vill ha ett mer realistiskt ww2 spel finns ju alltid Post scriptum:

https://store.steampowered.com/app/736220/

Varken kvinnor, cyber armar eller tanks som går dubbelt så snabbt som de gjorde IRL!

Medlem

"Men det kanske är så enkelt att Dice och EA strävar efter den här uppmärksamheten, att den bedömdes få långt fler att uppmärksamma Battlefield V. I så fall är vi alla ovetande verktyg för deras geniala marknadsföring."

Jag är tämligen hundra på att det är främsta orsaken.
Marknadsföring kan ormarna på EA på sina fem. Efter höstens stora debacle med loot boxes så måste ett rejält omtag göras.
Bort med fokus på "live-services" och gör en SJW/PK debatt av det hela istället. Den är (till skillnad mot tveksamma affärsmetoder) lätt att försvara,och skapar bara större uppmärksamhet.

Annars kan man ju vända på det. VARFÖR gjorde EA/DICE på det här sättet?
Hade detta varit ett nytt Wolfenstein så hade inget brytt sig om brudar med cyborgarmar el dyl.
Titta på bilden som inleder krönikan, ser det ut som en seriös WW2 shooter?
Jag tycker det mer ser ut som en co-op shooter av typen Evolve, där några av karaktärerna råkar ha lite av en WW2 fetisch, sett till kläder och utrustning?

Det var väl ingen som gnällde på att det var en tjej och en cyborg med i det spelet (det hade nog med problem ändå ).

http://i.vimeocdn.com/video/464105186_1280x720.jpg

Titta på varför folk klagar och varför Dice/EA gjorde som man gjorde i BF V.
Dra sedan gärna en parallell till folkstormen gentemot senaste Star Wars filmen, The Last Jedi.

Det finns en identitetspolitisk agenda som prånglas ut i alla kulturella former, och som många är väldigt väldigt trötta på.
Vi behöver inte kvoteringar efter kön etnicitet eller sexuell läggning mm i spel bara för sakens skull, om de nu inte tillför en bra story något och är en del av narrativet, då är det en hel annan sak. Men en bra story är väl så långt från DICE man kan komma...knappast därför vi får dessa karaktärer i detta spel.

Medlem

haha ganska roligt jag såg trailer tänkte fan va nice äntligen ett BF jag ska köpa,
har inte spelat BF sedan Badcompany 2.

men Arga internet tyckte inte som jag


signatur

Nalta saker ska man kunna hinna idag

Medlem
Skrivet av Haziza:

Pinsamt av EA, men vi hade väl svarta nazister i BF1

Lul.

> Tycker att Dice ska vara bättre på att historiskt korrekt beskriva konflikterna som spelen behandlar ("historia är viktigt för mig!").
> Tror att Tyskland leddes av nationalsocialister under Första Världskriget.

Ja det märks att ni kritiker verkligen tar historia på allvar!

Medlem

@kebbe: BC2 utspelar sig i nära framtid ja men det är fortfarande väldigt långt ifrån någon ens i närheten trolig verklighet. Hade BC2 utspelat sig i WW2 så hade det antagligen sett ut som BF 5 trailern såg ut (tror fortfarande att spelet kommer kännas mer realistiskt än trailern för trailern visade en online fight, inte riktigt krig).

Förövrigt så är nivån på det lätt kvinnobaserad. Alla trailers får kritik men tonen och nivån skriker rightflakes som skiter på sig. Det finns naturligtvis vettiga klagomål man kan framföra men dessa tenderar att bli överröstade av alla som bara hatar det på grund av någon skitsak och dessa brukar även att bli den drivande rösten (och så klart blir leftflakes motpolen och det blir en enorm skrikmatch). Det har hänt många gånger förut och det är förjävligt för du har rätt att det blir svårt för den riktiga kritiken att nå igenom ( T.ex: TFA/TLJ, WW, Ghostbusters rmken etc. etc.). Det ändrar dock inte det faktum att hatet aldrig ens hade nått en i närheten samma nivå om det inte var en kvinna som är med kring centrum av uppståndelsen.

Medlem

Om battlefield 5 inte var ett ww2 spel och utspelade sig i nutid eller framtid så skulle det här inte vara några problem alls, som med tidigare spel, öm man bortser från 1942 och Vietnam.
Men nu är det ww2 och då tycker man att man ska sträva efter att världen är som den var under den tiden.


signatur

"Wonderful! Time for a celebration... Cheese for everyone!"
"Epic is shit, change my mind"

Medlem
Skrivet av EXPLICIT:

Alla är inte lika mycket värda. Punkt. Det är inte svårare än så. Olika individer har olika värde i olika sammanhang. Vill du citera FNs deklaration om mänskliga rättigheter så talar de om 'värdighet' och inte värde.

Jag vill inte se detta trams igen, BF1 räckte och blev över. Sen hade vi cod ww2, med svarta kvinnor i wehrmacht. Inte alls politiskt.

Nä så är det ju. Och åter igen.. med din inställning så kommer alla aldrig att vara lika värda heller. Tyvärr, för dig, så är det nog så att den typen av person du är, den jag är, är nog den som tappar mest i "värde" just nu när allas värde håller på att jämnas ut. Därav känner du rasism mot dig och du känner att allt som strävar efter mångfald, så som svarta kvinnor i wehrmacht, är politik. Jag tycker inte det är politik. Det är en självklarhet att alla ska få vara med på tåget Förhoppningsvis är vi alla lika värda en dag och då kommer vi inte ens behöva bråka om sådana här saker!

Vi hade kanske rent av bara hoppat in på en server och köttat tillsammans allihopa istället

Hoppas du kan se utanför boxen lite och hoppas vi ses på slagfältet, det riktiga då.. i BF alltså

Medlem
Skrivet av EXPLICIT:

Vill du citera FNs deklaration om mänskliga rättigheter så talar de om 'värdighet' och inte värde.

Den svenska översättningen talar dock om värde.

Artikel 1
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Documents/UDHR_Translations/swd....


signatur

1700X | NH-D15 | GTX 1070 Ti Strix | 16GB DDR4 | 500GB SSD | 2TB HDD

Medlem

Och det här är varför jag inte läser FZ mer än till rubriken.
Ha det så kul med eran nya phantom läsare bestående av MP och Fi människor som VERKLIGEN älskar och KONSUMERAR spel.
jag hör att "depression quest" är bättre än 5 stycken GTAV kombinerat.

Men fortsätt babbla på att det här bara är kvinnohat från "HATARNA" (det är kul att förkasta meningsmotståndare eller hur?) medans jag går och spelar "Beyond good and evil" igen.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av EXPLICIT:

En riktigt dålig krönika. Antingen missar ni poängen eller, mer troligt, har ni samma kulturmarxistiska agenda som EA (helt öppet) stoltserar med att de har.

"Det handlar bara om ett skin" nej, det är ju precis det det inte gör. Det handlar om att systematiskt förminska och förvrida historien på grund av ideologiska skäl.

Ta BF1 som exempel. Totalt stred inte fler än 9(!) svarta soldater för Tyskland under första världskriget - trots det kan du gå in på valfri server i spelet, där är det redan fler svarta soldater på den rundan än var det var under hela kriget. Ett hemskt krig där miljontals vita män slaktades. Det är inte bara historielöshet, det är en spottloska i ansiktet på alla européer.

[...]

Detta är den värsta sortens rasism.

Jag tycker verkligen att man tar i när man påstår att ett spel, som tar avstamp i Andra världskriget (eller i det första, som i BF1), är ett spottloska i på alla européer. Samma sak gäller att Battlefield V skulle vara en del i att systematiskt förvrida eller förminska historien.

Du får hemskt gärna förklara varför detta, för dig, är den värsta sortens rasism. Värre än den kostymnisse som ställde sig upp på planet och skällde ut en huckeförsedd mamma för att hennes barn skrek under landningen, och menade att det rörde sig om utbildning.

Skrivet av employed:

Säga vad man vill. BFV trailern har 50/50 like/dislikes på tuben. Dice måste snabbt börja lappa till detta fiasko med en ny trailer. Annars kommer nog skeppet sjunka innan det ens har sjösatts.

Det vore intressant att se hur dislikes på tuben har någon reell påverkan. Jag menar, 15 miljoner köpte BF1, så dislikes kontra den potentiella köpande målgruppen är typ 1 procent. Att dra några som helst slutsatser av mottagandet av trailern är i min mening förhastat. Just nu driver ju bara de på algoritmerna och sprider den ännu mer.


signatur
eld
Medlem
Inaktiv

Kanske är marknadsföring, kanske inte är marknadsföring. Bryr mig inte så mycket om syftet, bryr mig mest om att det är där överhuvudtaget. Oavsett anledning så förstör liknande grejer spels integritet.
När verk inte kan betraktas som ett eget verk utan man istället vet och tydligt ser att saker är tillrättalagda efter nuvarande politiska konsensus så förstör det, i detta fall min inlevelse i spelet.

Citat:

(Nej, det är ingen PK-konspiration.)

Hur vet krönikören det? Är det bara en gissning eller?
Finns många storföretag som är infiltrerade av "Politisk korrekthet". Google t.ex. och Star Wars/Disney. Och Bioware.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Sidewinders:

Och det här är varför jag inte läser FZ mer än till rubriken.
Ha det så kul med eran nya phantom läsare bestående av MP och Fi människor som VERKLIGEN älskar och KONSUMERAR spel.
jag hör att "depression quest" är bättre än 5 stycken GTAV kombinerat.

Men fortsätt babbla på att det här bara är kvinnohat från "HATARNA" (det är kul att förkasta meningsmotståndare eller hur?) medans jag går och spelar "Beyond good and evil" igen.

Hahaha, vad är din poäng egentligen? Att man inte kan ifrågasätta hatet mot Battlefield V och gilla GTA V samtidigt, eller att detta på något magiskt vis skulle förändra demografin för läsarna?

Istället får du mer än gärna förklara varför just du inte gillar det du sett av Battlefield V hittills.


signatur
Redaktör
Skrivet av Mikaelh:

Det är förresten fel att stämpla "hat" på alla som kritiserar något i ett spel. Om man framför saklig kritik "hatar" man inte. Urvattna inte ordet.

Jag kunde inte hålla med dig mer. Och därför riktade jag den här krönikan just mot hatarna, de som vrålar om att ett par karaktärs-skins på fel historisk plats är vänsterextremism, och inte mot de som framför sin kritik sakligt.

Skrivet av Blackwolfe:

Det hade ju varit trevligt om folk hade låtit bli att skrika sig hesa om att saker är PK eller SJW (jädra mupputtryck för övrigt) och kommit med vettig kritik istället. De mest högljudda får ju en att nästan tappa hoppet om mänskligheten. Det är knappt lönt att komma med exempel och fakta för de mest fanatiska hatarna bryr sig inte.

Exakt . Det är rätt enkelt att hitta saker att kritisera den här svulstiga trailern för, men istället är det de som vrålar högst om det oviktiga som hörs.


signatur
eld
Medlem
Skrivet av anon_306295:

Hur vet krönikören det? Är det bara en gissning eller?
Finns många storföretag som är infiltrerade av "Politisk korrekthet". Google t.ex. och Star Wars/Disney.

För att spelutvecklarna har velat ha det här länge, det är först nu som storföretagen kan tillåta något som kvinnor i dessa spel, för att kunderna vill ha det, för att det säljer.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av anon_306295:

Kanske är marknadsföring, kanske inte är marknadsföring. Bryr mig inte så mycket om syftet, bryr mig mest om att det är där överhuvudtaget. Oavsett anledning så förstör liknande grejer spels integritet.
När verk inte kan betraktas som ett eget verk utan man istället vet och tydligt ser att saker är tillrättalagda efter nuvarande politiska konsensus så förstör det, i detta fall min inlevelse i spelet.

Hur vet krönikören det? Är det bara en gissning eller?
Finns många storföretag som är infiltrerade av "Politisk korrekthet". Google t.ex. och Star Wars/Disney. Och Bioware.

Oh, berätta mer om denna PK-konspiration!


signatur
Inaktiv
Skrivet av Tomas Helenius:

Jag kunde inte hålla med dig mer. Och därför riktade jag den här krönikan just mot hatarna, de som vrålar om att ett par karaktärs-skins på fel historisk plats är vänsterextremism, och inte mot de som framför sin kritik sakligt.

Exakt . Det är rätt enkelt att hitta saker att kritisera den här svulstiga trailern för, men istället är det de som vrålar högst om det oviktiga som hörs.

Jag tycker det finns indikationer på bakomliggande vänsterextrem ideologi, vet inte varför det skulle göra mig till en hatare. För att jag "hatar" på spelet, eller hatar på vänsterideologi?
Eller måste man ha en viss sorts åsikter om detta för att inte vara en hatare?

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av eld:

För att spelutvecklarna har velat ha det här länge, det är först nu som storföretagen kan tillåta något som kvinnor i dessa spel, för att kunderna vill ha det, för att det säljer.

Det är ju en intressant vinkel, att corporate-delen av spelbranschen hållit tillbaka. Men att de nu ser att det fungerar och är beredda att gå med på det. Vore kul att gräva i.


signatur
Medlem
Skrivet av Syrfid:

@Mirage: Min mormor kämpade med modiga kvinnor och män i norska motståndsrörelsen. I krig spelar insats större roll än kön. Sen att historieskrivning är gjord av män tenderar att missgynna kvinnorna.

Din mormor var dock mest troligt inte i frontlinjen med kulor vinandes omkring sig. Kvinnor under andra världskriget sysslade mestadels med vård, spionage och sabotage. Om DICE hade velat vara någorlunda förankrad till verkligheten så hade de valt en rysk kvinna i stället. Där fanns det gott om kvinnor som stred framme vid frontlinjen, framför allt som krypskyttar. Jag förväntar mig dock inte mer från DICE som med glädje böjer sig för Sarkeesian. Jag tror väldigt få gamers bryr sig om att en huvudkaraktär är kvinna i en bransch som kryllar av älskade och hyllade kvinnliga huvudkaraktärer. Blev folk arg över att man spelar som kvinna i Horizon Zero? Eller Tomb Raider? Eller Mirror's Edge? Nej, för kvinnliga spelkaraktärer är inget som brukar vara kontroversiellt, utan något som har existerat sedan spelens begynnelse. Folk reagerar när de ser politisk dynga bli intvingat i spel utan att ens passa in, och det är precis vad detta är. Det hade mest troligt inte blivit så här starka reaktioner om BF5 hade utspelats i modern tid där kvinnliga soldater är betydligt vanligare. Om DICE kan presentera vilka källor som de har använt sig av när de skapade denna kvinnliga karaktär så skulle denna hysteri blåsa förbi väldigt snabbt. För någon verklig person måste de väl kunna koppla henne till? Annars är det ju nästan som att hon är påhittad och inte passar in i WW2-temat, vilket skulle göra fansens argument berättigade.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Oh, berätta mer om denna PK-konspiration!

Ta på dig en foliehatt och sätt dig vid lägerelden så ska farbror berätta om de hemska pk-spökena.

Medlem

@Syrfid: Men om du hävdar realism på antal, så hävdar jag realism på inga kvinnor i armén.

Deal?


signatur

I drank what?

Medlem

@Haziza: Errmm... nazisterna fanns inte förräns strax innan WW2. Men bra annars. dina historiekunskaper.


signatur

I drank what?

Skriv svar