Skatteverket: Youtubers och twitchare ska betala skatt

Medlem
Skrivet av Shuriko:

Hur blir det med alla "Tiggare" som sitter vid diversebutiker då? De får ju "donationer" de sitter ju där nästan hela dagarna och nästan hela veckan och detta blir ju deras inkomst.

Så begår vi då ett brott / hjälper dem begå brott genom att ge dem en ej skattat inkomst?

SLUTA GE TIGGARNA PENGAR DE SKATTAR INTE!

Tiggare(romer) bor inte i Sverige på papper och är dessutom EU medborgare, så de kan inte beskattas i Sverige.

Medlem
Skrivet av ShaqAttack:
Skrivet av FuzioN:
Skrivet av ShaqAttack:
Skrivet av FuzioN:

jävla sosse land vi bor i börjar bli så trött skattepengarna går endå till kackelackor och skit och kräk 90% utav tiden och går inte till saker som dom bör gå till.

Suck.... snart flyttar jag fan

Flytta till något icke sosseland då, typ USA. Förhoppningsvis får du ju cancer och då ska vi se hur kul du tycker det är att bo i ett land som inte är ett "jävla sosseland"

Du hade aldrig väl klarat dig om inte folk hade betalat allt för dig väl med den utgångspunkten, tog du illa vid dig? är du en utav dessa som kostar oss som arbetar pengar eller?

Om du läser noga så är problemet att allt skattas mer och mer och pengarna går till skit och slösas på onödigt och dom som tar stryk är dom som arbetar och får detta skitlandet att gå runt.

Så sånna som dig kan sitta hemma leva på sos och spela spel tvi säger jag bara.

varför i helvete ska jag vilja flytta till forenade staterna för? bara där visar du hur lite du kan.

Jag arbetar och betalar skatt samt pluggar, så att spela har jag sällan tid till så dessa dagar. Men kul att du antar jag går på soc eftersom jag inte har något emot att bo i ett "jävla sosseland". Varför du skulle vilja flytta dit? För att landet är motsatsen till ett "jävla sosseland". Vart hade du tänkt flytta?

USA är också ganska sossigt nu för tiden, ända skillnaden är väl välfärdsystemet. Men de får mer "bang for the buck" ifall man arbetar, om inte så kan det vara risigt med obamacare.
De har mer regleringar på marknaden än Sverige har jag för mig, vi har inte många regleringar här, förutom alkohol och spel.

Medlem
Skrivet av Red_warning:
Skrivet av nagash:
Skrivet av Red_warning:
Skrivet av nagash:

Skatt är stöld. om skatt var frivilligt så skulle det kallas avgift.

Om det fanns ett val, ska man placera alla som inte vill betala skatt och vara en del av samhället på en öde ö måhända? Vi vill ju inte ha snyltare bland oss samhällsbyggare.

Nej det är inte nödvändigt, de som väjer att inte betala skatt kommer ersätta statliga organisationer med frivilligt organiserade institutioner som opererar effektivare och utan tvång.

Då får de organisera sitt egna transportnät, producera sin egen mat och tillverka sin egen el etc också, som skattebetalare vill jag inte som sagta inte bli utnyttjad av snyltare. Sen behövs nog en segregerad arbetsmarknad, man vill ju inte att folk som inte är en del av systemet utnyttjar arbetskraft utbildad genom allmäna medel. Faktum är att allt som på något sätt är påverkat av skattemedel inte borde finnas tillgängliga för de som ställer sig utanför systemet.

1) Att betala för infrastruktur etc kan alla göra. Staten belånar för att bygga vägar, i andra länder tar man skatt på de vägarna som man kör på, tänk dig trängselskatt, vi råkar betala både trängselskatt OCH piss hög skatt
2)Vad mat har med skattepengar och staten att göra vet jag ej, du köper väl inte mat på "DDR ICA"?
3) EL näten är redan privatiserade, om inte alla så är majoriteten det, du köper el från fortum etc, konkurrensen har sänkt priset
4) Aha, så människor utbildar sig för att kunna betala mer skatt? bra tänk. Ska plugga harry potter kurser till sommaren 2017, ska tjäna bikka d0llars.
5) Asylsökande är utanför systemet, men tar del av den?
De är inte svenska medborgare, men de blir fortfarande matade av "allmänna" medel.
Arbetsförmedlingen betalar 50% av många nyinvandrades löner.
De som utnyttjar skattemedel är de som oftast, om inte alltid är utanför systemet.

Medlem
Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

tka
Medlem
Skrivet av delli:
Skrivet av Ziern:
Skrivet av tka:

Donationer är enbart skattefritt om det handlar om att ge någon det absolut nödvändigaste som mat på bordet, går det utöver det så är det inkomst eller gåva, beroende på vem som ger och av vilken anledning. Får du dessutom någonting i retur, som titel i chat, extra kommandon eller andra fördelar som "tack" för donationen så är det ren försäljning och når du upp till tillräckligt höga belopp behöver du momsregistrera dig.

Detta gjorde mig nyfiken på något som är lite off topic, men i väldigt korta drag, hur ligger det till om man t.ex. delar på lottovinster eller har någon Kickstarter?
Eller är det bara att man går runt sådant genom att t.ex. betala av släktingars lån om man vinner stort?
Kickstarters kanske går att göra avdrag på på något vis...

Kickstarter är ju in investering i ett projekt likt när du köper aktier i ett företag som skall starta upp. Finns en golfklubb i min stad som sålde aktier för att finansiera bygget tex.
Vinner du på lotto via Svenska spel tex så är de redan skattade pengar, vinner du via något utländskt säg Powerball så är inte pengarna skattade i Sverige och därmed väntar en beskattning.
Brukar stå på sidor om vinsterna är skattade eller inte har jag för mig.

Om det ens har hänt i verkligheten så är det åtminstone väldigt ovanligt att företagen säljer delägande via kickstarter. Oftast säljer de bara förköp av produkten och statusrelaterade fördelar.

Den typen av försäljning, även när det gäller förköp av en produkt som kanske aldrig ens blir verklighet, är skattepliktigt för företaget som säljer. De kan dock skjuta upp skattepliktigheten tills de faktiskta pengarna blir utbetalda från respektive tjänst och upptagna i företagets egna bokföring. Kostnader i samband med tjänsten (läs kickstarter) är direkt avdragsgilla också.

Edit: Jag tror flera kan blanda ihop detta, så jag vill förtydliga att det skiljer mycket på om du tar ut pengarna i form av lön eller om ditt företag får pengarna.

Om du tar ut pengarna direkt till dig själv blir du inkomst/vinstbeskattad direkt på hela summan, och är summan väldigt stor (miljontals kronor) så kan skatteverket kräva att du registrerar näringsverksamhet och betalar momsen för det också.

Tar ditt företag upp pengarna istället så betalar ditt företag momsen för försäljningen, beroende på hur mycket moms kickstarter redan dragit från utbetalningen. Om du inte tar ut lön och inte har några utgifter i ditt företag blir alla pengar vinst för företaget och beskattade enligt det.

Om du plockar ut lön från ditt företag betalar du inkomstskatt och sociala avgifter för din anställning.

Tror det sammanfattar de enklaste bitarna. < / spam >

Medlem
Skrivet av sinan:
Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

och USA hade 90% skatt för höginkomstagarna just efter andra världskriget vilket ledde till stora satsningar på bland annat gratis skolor. Möjligheten för arbetarklassen att utbilda sig ledde landet till ett stort teknolgiskt försprång mot andra länder.
Övergången från deras socialistiska politik till en mer aggressiv kapitalistisk fri marknad har lett att större företag konkurrerat ut mindre innovativa företag vilket resulterade till en stagnerad utveckling och en mycket svagare arbetarklass.
Det är ingen slump att Kina passerade USA som en världsekonomi under en kort period innan kinakrisen.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av Incal:
Skrivet av FRULZ:

Fullständigt orimligt. Skatt är stöld, avveckla välfärden nu! Äkta solidaritet kommer från människors frivilliga handlingar.

Det är ingen här som hävdar att skatt har med någon sorts moralisk äkta solidaritet att göra. Skattesystemet har vi av praktiska skäl.
Det vore intressant att få höra hur solidarisk du anser att du själv är och vilka solidariska handlingar du utfört säg den senaste månaden. Bara som ett kul tankeexperiment hur skulle ett samhälle se ut om alla människor agerat som du gjort senaste månaden? Jag är genuint intresserad av att höra din syn på detta.

Det känns väldigt irrelevant med tanke på att det är det fria samhället jag förespråkar där människor gör lite som de behagar, så länge de ej direkt utsätter någon annan individ för skada snarare än en utopi där alla bryr sig om alla per per ogrundad automatik, even though människor som lever under ett fast styre tenderar att förlora sina kvaliteter var det gäller eget tänkande etc på lång sikt.

För att ändå ge svar på tal, bidra med önskad information kan jag väl skriva lite kort att jag är förhållandevis givmild, försöker att nå ut till behövande, men att jag ändå prioriterar mina egna behov just nu då jag sitter i en ganska trasslig ekonomisk situation. Jag tar ej emot några tvångsfinansierade bidrag, då jag ej anser att mina problem skall behöva gå ut över allmänheten så att säga, det hade givit mig dåligt samvete. De jag ger till får jag oftast tillbaka av. Förlitar mig helt på människors empatiska förmågor.

Det du förespråkar, beskriver en parasit.

Medlem
Skrivet av sinan:
Skrivet av Shuriko:

Hur blir det med alla "Tiggare" som sitter vid diversebutiker då? De får ju "donationer" de sitter ju där nästan hela dagarna och nästan hela veckan och detta blir ju deras inkomst.

Så begår vi då ett brott / hjälper dem begå brott genom att ge dem en ej skattat inkomst?

SLUTA GE TIGGARNA PENGAR DE SKATTAR INTE!

Tiggare(romer) bor inte i Sverige på papper och är dessutom EU medborgare, så de kan inte beskattas i Sverige.

Det är väl bara att ta pengarna ifrån dom eller skita i att ge dom? jag föredrar det första valet och det med VÅLD!

Medlem
Skrivet av rexade:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av Incal:
Skrivet av FRULZ:

Fullständigt orimligt. Skatt är stöld, avveckla välfärden nu! Äkta solidaritet kommer från människors frivilliga handlingar.

Det är ingen här som hävdar att skatt har med någon sorts moralisk äkta solidaritet att göra. Skattesystemet har vi av praktiska skäl.
Det vore intressant att få höra hur solidarisk du anser att du själv är och vilka solidariska handlingar du utfört säg den senaste månaden. Bara som ett kul tankeexperiment hur skulle ett samhälle se ut om alla människor agerat som du gjort senaste månaden? Jag är genuint intresserad av att höra din syn på detta.

Det känns väldigt irrelevant med tanke på att det är det fria samhället jag förespråkar där människor gör lite som de behagar, så länge de ej direkt utsätter någon annan individ för skada snarare än en utopi där alla bryr sig om alla per per ogrundad automatik, even though människor som lever under ett fast styre tenderar att förlora sina kvaliteter var det gäller eget tänkande etc på lång sikt.

För att ändå ge svar på tal, bidra med önskad information kan jag väl skriva lite kort att jag är förhållandevis givmild, försöker att nå ut till behövande, men att jag ändå prioriterar mina egna behov just nu då jag sitter i en ganska trasslig ekonomisk situation. Jag tar ej emot några tvångsfinansierade bidrag, då jag ej anser att mina problem skall behöva gå ut över allmänheten så att säga, det hade givit mig dåligt samvete. De jag ger till får jag oftast tillbaka av. Förlitar mig helt på människors empatiska förmågor.

Det du förespråkar, beskriver en parasit.

Hur tänker du då?


signatur

🖥️[ i7 12700K ] - [ RTX 3070 ] - [ 64 GB DDR4 ]
🍑 Quest 2 64GB
🎮 PS3 Slim 120 GB
Nu: PUBG | MSFS 2020
Sen: STALKER 2 | Project 007 | MSFS 2024 | DayZ 2 | GTA VI

Medlem
Skrivet av sinan:
Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

Haha helt ärligt nu vad jobbar du med? Haha du är bland den dummaste människan jag har träffat på. Om man har läst samhällsvetenskap betyder det då att man måste hålla med Kinas och USA ekonomi? USA har gått åt helvete, Kinas börjar att gå neråt men är fortfarande ganska stabil men inte som förut. Man läser samhällsvetenskap och studerar vidare för att utveckla sig mer och mer, inte för att följa en annan nations ekonomiska ideologi. Ifall du som är så smart måste även veta att det är en inverkan ifrån den Kinesiska kulturen också, arbetstiderna är även längre än Sverige, barnarbete tillkommer även väldigt billig arbetskraft som kan anses slaveri för en så god kallad ekonomi. USA ekonomi är det inget att prata om den är åt helvete endast dom rika är rika och väst propaganda som säger att dom är så himla bra inom ekonomin. Men ifall du vill att vi ska vara lika duktig som Kina har du rätt vi måste ändra på en massa kollektivitet men du glömmer bort en viktig sak, är det värt att dina barn ska börja arbeta när dom är barn, inte ha råd med en utbildning, att inte kunna äta sig mätta, arbeta mer än 10 timmar om dagen. Att bli ekonomiskt stormakt är inte så svårt för Sverige det kan vi, men vi ser inte rikedom inom pengar, vi ser rikedom genom att folk ska vara lyckliga och må bra. P.S JAG ÄR INGEN SOSSE ELLER VÄNSTER MÄNNISKA JAG ÄR LIBERAL SÅ KOM INTE MED DEN DÄRA KASTA KOMMUNISTPAJ TAKTIKTEN NU BITCH!


signatur

Mother of God, GTA V is soon here!

Medlem
Skrivet av electric8:
Skrivet av sinan:
Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

Haha helt ärligt nu vad jobbar du med? Haha du är bland den dummaste människan jag har träffat på. Om man har läst samhällsvetenskap betyder det då att man måste hålla med Kinas och USA ekonomi? USA har gått åt helvete, Kinas börjar att gå neråt men är fortfarande ganska stabil men inte som förut. Man läser samhällsvetenskap och studerar vidare för att utveckla sig mer och mer, inte för att följa en annan nations ekonomiska ideologi. Ifall du som är så smart måste även veta att det är en inverkan ifrån den Kinesiska kulturen också, arbetstiderna är även längre än Sverige, barnarbete tillkommer även väldigt billig arbetskraft som kan anses slaveri för en så god kallad ekonomi. USA ekonomi är det inget att prata om den är åt helvete endast dom rika är rika och väst propaganda som säger att dom är så himla bra inom ekonomin. Men ifall du vill att vi ska vara lika duktig som Kina har du rätt vi måste ändra på en massa kollektivitet men du glömmer bort en viktig sak, är det värt att dina barn ska börja arbeta när dom är barn, inte ha råd med en utbildning, att inte kunna äta sig mätta, arbeta mer än 10 timmar om dagen. Att bli ekonomiskt stormakt är inte så svårt för Sverige det kan vi, men vi ser inte rikedom inom pengar, vi ser rikedom genom att folk ska vara lyckliga och må bra. P.S JAG ÄR INGEN SOSSE ELLER VÄNSTER MÄNNISKA JAG ÄR LIBERAL SÅ KOM INTE MED DEN DÄRA KASTA KOMMUNISTPAJ TAKTIKTEN NU BITCH!

Nej du är inte liberal, inte i någon benämning öht.
Jag jobbar som ekonom. Det kina går igenom nu gick Sverige och resten av väst på 1850-1945 igenom, det förbättras med kommande generationer.
Det du inte fattar är att pengar blir mer när värde skapas, en person i Sverige skapar på 1 timme mer värde än en kines gör på en månad kanske(exempel), det är därför vi är rika, inte pga hokuspokus.
När staten väljer att ta denna vinst, dvs värde ökning så kan personen som skapat den inte köpa saker den själv vill, men stater köper saker åt dig, så som skola, sjukvård etc. Vilket inte är ett problem egentligen, men tycker så går väldigt mycket av skatten på saker som inte alla tar del av, endast en klick personer, därför är det orättvist att vi betalar över 50% skatt när 90% av befolkningen inte tar del av den. USA har råd med sjukvård och utbildning med sina 20% skatt pga de skapar så enorma summor värde/vinst, men tyvärr spenderar de väldigt mycket på militären.

Medlem

Ehh vaa... Det trodde jag att de gjort från första början; det är ju en inkomst.


signatur

Lead 3D Artist, Sweden
Xeon Gold 6246R, 2 x Nvidia RTX A5000 24 GB + NVLink, 384 GB ECC RAM

123
Skriv svar