EA Sports UFC 2 och Ronda "Rowdy" Rousey

Skribent
EA Sports UFC 2 och Ronda "Rowdy" Rousey

UFC är nog i samma chock nu som när Mirko Crocop blev cro-cop:ad av Gonzaga. Det som hände i helgen var precis det som inte fick hända. Allt var upplagt för att Ronda Rousey skulle köra över divisionens (i många ögon setts) enda utmanare.

Det skulle bli en klassisk grappler vs striker och Ronda skulle lätt kunna slå sig in, slänga Holly Holm på huvudet, för att sen avsluta med sin patenterade armbar. Hon skulle sen ta en paus och gå nästa titleförsvar på UFC 200 i sommar.

Det var nog så UFC och Dana White hade räknat ut det....

Men riktigt så gick det inte.

Istället för att se Ronda dominera fick vi se en Holly Holm som dansade runt, prickade av världsmästarinnan med hårda slag, stoppade nedtagningar och i stort stängde ned hela Rondas game. När Ronda kom ut i andra ronden kunde man se desperationen i hennes ögon och allt slutade med en vänsterspark i huvudet som sänkte mästarinnan.

Holly Holm är numera banta-viktens nya bälteshållare.

På något sätt är det en ironi över hela matchen och hur den slutade. Ronda har alltid hypats men innan denna match har det varit på en helt annan nivå. Det har pratats om att hon är världens mest dominanta sportatlet. Att vi nog aldrig kommer få se en sådan stor atlet som henne någonsin. När EA annonserade ut UFC 2 för några dagar sedan var det självklart att Rousey skulle pryda omslaget på spelet och allt var upplagt för hennes världdominans.

Allt detta sattes stopp för av en vänsterspark som skulle få Mirko att hoppa av glädje. Jag tror inte ens Holly Holm har förstått vad hon satt i gungning i UFC.

Så vad händer nu?

Kommer Ronda tillbaka?

Hur ska UFC vända på detta?

Kommer EA att byta omslagsfighter?

Personligen hoppas jag Rousey kommer tillbaka även om jag inte alltid håller med hennes beteende. Hon behövs för sin division, men även för WMMA.

Men nu är det bara att gratulera Holly Holm till en fantastiskt utförd match.

#blogg


signatur

"Writer and Fighter"

phi
Medlem
EA Sports UFC 2 och Ronda "Rowdy" Rousey

Rousey har ju bara mött halvkassa fighters innan och hela kvinnliga bantamweight-divisionen har varit mer eller mindre ett skämt. Tills nu.

Att Rousey åkte på spö var kanske det bästa som kunde hända bantamweight-divisionen och det kommer att ta ner både Rousey och Dana White på jorden igen.

Hur som helst så är både Rousey och Holm fantastiska fighters och det blir intressant hur detta kommer att skaka om UFC som helheten och framför allt kvinnornas divisioner.

Ronda fick hybris och har fokuserat på mycket annat än sin sport. Det var väntat att det skulle hända någon gång, men kanske inte just nu.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Skribent
Skrivet av phi:

Rousey har ju bara mött halvkassa fighters innan och hela kvinnliga bantamweight-divisionen har varit mer eller mindre ett skämt. Tills nu.

Skrivet av walter_iego:

Ronda fick hybris

En kombination av det här.

Ronda har väl blivit mattat med sked att hon är bäst i hela världen både av UFC och av sin tränare Edmond. Till slut börjar man väl tro att man är oslagbar.

Edmond är förövrigt ett skämt som Ronda borde göra sig av med. När han säger i rondvila till Ronda "You're doing beautiful, relax" efter att hon åkt på däng i en hel rond. Det visar att han borde bytas ut omgående.


signatur

"Writer and Fighter"

1
Skriv svar