Miljöpartiet vill ha skatt på bredband – "Kulturen måste få kosta pengar"

Medlem

Statskassan börjar sina, vad gör dem då? Jo beskattar ännu mer.

Otroligt.

Det här landet är i kaos och kommer att stå vid ruinens brant om 15-20 år, men medborgarna ser inte det. Speciellt inte dem rika medborgarna i sina fina lyxvillor.


signatur

"High life on low budget"

Medlem

Är lite tröttsamt att det ska bli hysteri varje gång en arbetsgrupp tänker utanför boxen. Som när Centern skulle ta fram ett nytt idéprogram.

Ni som inte kan svensk politik ska få en snabbkurs:

När väl ett parti antar förslag från en arbetsgrupp är det så urvattnat att det i slutändan är status quo. Så ni kan vara lugna - det här är trots allt Sverige. Vi är så veliga att vi inte ens kan göra det olagligt att SMSa och köra bil samtidigt

Medlem
Skrivet av Brona:

Är lite tröttsamt att det ska bli hysteri varje gång en arbetsgrupp tänker utanför boxen. Som när Centern skulle ta fram ett nytt idéprogram.

Ni som inte kan svensk politik ska få en snabbkurs:

När väl ett parti antar förslag från en arbetsgrupp är det så urvattnat att det i slutändan är status quo. Så ni kan vara lugna - det här är trots allt Sverige. Vi är så veliga att vi inte ens kan göra det olagligt att SMSa och köra bil samtidigt

What ^ said

Medlem

Men alltså kära nån, gott folk. Det där är ju ett förslag TILL mp, inte FRÅN mp. Det är alltså en arbetsgrupp (med folk från kultursverige) som lagt ett förslag om hur man kan förbättra kulturområdet.
Och som jag förstår texten (själva förslaget, inte artikeln som inte heller vet riktigt vad den lallar om) så handlar "bredbandsskatten" om att lagliggöra nedladdning, men att ändå ha nån form av kompensation till upphovsmannen. Alltså en riktigt smidig och modern lösning på "piratjakten". Så snälla gott folk, i framtiden: LÄS OCH TÄNK EFTER innan ni kommenterar. KÄLLKRITIK kallas det.

Medlem
Skrivet av Poison:

Dom kan börja med att intressera sig för utbyggnaden av bredband och framför allt fiber. Det kostar på tok för mycket för ett hushåll att ansluta sig till ett fibernät idag - och allt ska bekostas av privatpersoner.

När regeringen ser fördelen med fiber i infrastrukturen, då kan dom börja prata om eventuella skatter.

Pro-tip: Läs det faktiska förslaget istället för artikeln. Pengarna ska bland annat gå till just bredbandsutbyggnad...

Medlem

Det är skrämmande att folk röstar på såna här partier. Allt de gör får en att undra om de skämtar, är totalt imbecilla eller helt ärligt menar allvar.


signatur

Intel i9 9900K @ 5000 MHz, Aorus Master Z390, GeForce RTX 4090, Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 / CL19 / 32 GB / 4000 MHz

Medlem

Bah den kultur som vi vill ha betalar vi redan för.

Medlem

Tror det är deras sätt att bemöta dödsnazisterna på Flashback, annars förstår jag verkligen inte hur de har tänkt.

jbx
Medlem

Minoritetsparti som sviker vallöften och vill skatta oss mer. Suck. Synd att vi inte har demokrati längre i detta avdankade land.


signatur

Xbox Series X | Playstation 5 | Nintendo Switch

Medlem

Det var ju det här ni röstade fram, vad är problemet? Oavsett vilket sjuklöverparti ni röstat på så är ni medskyldiga till dessa tokerier.

Skyll er själva.

Medlem

En liten reflektion, jag har kostat på min fiber själv, jag var den enda på min gata som valde att ansluta fiber när de la ner fjärrvärme, alla andra hoppade över. Nu gräver dom inte upp gatan igen bara för att en eller två personer vill ha, fler måste vara intresserade.

Jag ser gärna att det blir bättre fibernät i sverige men när folk har chansen tar många den inte.

Medlem
Skrivet av Kaleid:
Skrivet av sakarias88:

"Kulturen måste få kosta pengar, precis som vård, skola och omsorg."
Kulturen påverkar inte folks hälsa och framtid. Det går inte att jämnföra kultur med skola, vård och omsorg. Detta påstående är rent idiotiskt.

Jo, det gör den..

Sjukvård. Kultur har positiv effekt för hälsan. Det visar internationell forskning, och i flera länder har kultur länge använts inom sjukvården. Men i Sverige handlar det ännu bara om försöksverksamhet.

Gunnar Bjursell är professor i molekylärbiologi och menar att kulturen har en hälsofrämjande effekt från vårt första andetag till vårt sista.
– Hjärnforskning visar att barn som musicerar eller dansar i skolåldern blir smartare. Sedan har vi den underhållande delen med kultur. Att lyssna på tilltalande musik har till exempel sådan kraft att den kan få oss att glömma våra vardagsbekymmer.
Gunnar Bjursell tror att kultur i vården har kommit för att stanna, som ett komplement till den vanliga vården.
– Det är lätt att införa, det ger inga biverkningar vilket traditionella läkemedel kan göra, och det är billigt.

Strokecentrum Väst i Göteborg arbetar med forskning kring stroke, och ordföranden Christian Blomstrand menar att kultur påskyndar rehabiliteringen av den som fått stroke.
– När man fått en stroke är det lätt att känna resignation, leda och hopplöshet. Om man som läkare bara ger medicin har man inte nått ända fram. Kulturens styrka är att den just väcker känslor. Därför kan den också påverka en läknings- och rehabiliteringsprocess.
Christian Blomstrand är professor emeritus i neurologi och strokespecialist, och han hoppas på en ökad kunskapsspridning kring kulturens möjligheter i vården. Han vill också betona att kultur i rehabiliterande syfte inte handlar om önsketänkande eller flum.
– Med hjälp av magnetkamera kan man se hur till exempel musik får hjärnan att aktivera vissa centra och förbindelserna mellan olika delar.

Dessutom så undertrycks kultur i mer diktatoriska länder.

Jag förstår vad du menar. Man kan inte påstå att det inte har något påverkan alls. Samtidigt kan man inte säga att en viss summa pengar till kultur kommer ha samma påverkan om man ger summan till hälsa och skola. Jag tar hellre rätt medicin än att ha Evert Taubes skiv samling när jag är på sjukhuset. Jag skulle snarare se kultur som ett komplement till vård i bästa fall. Nu är det dock kultur i sin helhet jag talar om men jag är medveten om att jag inte var så tydlig att det var det jag menade.

Sjukvård och skola är något som alla har nytta av och kan ta del av. Det är en väldigt viktig del i vårt samhälle. Naturligtvis är kultur också en del som vissa nytjar men jag skulle vilja påstå att det inte är i samma utsträckning. Skola måste du gå till, sjukhus måste du också gå till (om du vill bli frisk). Kultur ser jag däremot som ett eget val som inte är lika viktigt som skola och sjukvård.

Det här är inte viktigt i vårat samhälle: http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4106026.aos

Istället för att öka skatter varför kan man inte se till att pengar läggs på rätt saker?

Medlem
Skrivet av KoP:

Så när jag tittar på ryska krockvideos via mitt bredband på youtube så klassas det som att jag insuper kultur?

Lite kul då det var just den delen av Youtube jag besökte innan jag klickade mig in på FZ.

Medlem

Gillar kultur men fan, internet också

Medlem

Vad i helvete är positiv särbehandling?

Medlem

"Kulturen måste få kosta pengar"
Är det därför det ska vara gratis att gå på statliga museum?

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Rensat lite i tråden, håll er i skinnet!

Och mitt inlägg försvann för att?

Medlem

Jag vill beskatta miljöpartister som bor i Stockholms innerstad, 75% mer för att de har tillgång till all denna härliga kultur som bredbandsskatten skall betala är fullt rimligt. En Kirunabo lär inte få se mycket av denna "kultur" jämfört med de som bor i Stockholm, oavsett om hen är intresserad av kultur eller ej, då allt är mer eller mindre koncentrerat/tvångsflyttats dit.

Naturligtvis är det helt befängt att ta ut skatt på bredband, helt i linje med MP:s världsfrånvända och elitistiska politik med andra ord. Höj bensinskatten, de som bor på ställen där kollektivtrafiken inte finns får skylla sig själva, samma sak med allt annat i samhället som MP röstande Södermalms hipsters tar för givet . Gillar ni det inte får ni flytta till Stockholm och bli bolåneslavar, då kan man gott ställa av bilen, handla billigt p.g.a att konkurrensen fungerar, ta del av den eminenta, PRIVATA och högklassiga sjukvård som finns utan månader av väntetider, gå på museer, teater, opera och konsumera kultur så att ögonen och öronen blöder. Good times!

Inaktiv

Verklighetsfrånvända partiet, eh jag menar miljöpartiet är ju riksdagens största clown. Men visst, de behöver ju cash nu när de råkat köra välfärden i botten tillsammans med de andra högerpartierna

KoP
Medlem
Skrivet av Q'aman:
Skrivet av KoP:

Så när jag tittar på ryska krockvideos via mitt bredband på youtube så klassas det som att jag insuper kultur?

Lite kul då det var just den delen av Youtube jag besökte innan jag klickade mig in på FZ.

Då hade du så att säga värmt upp med lite finkultur innan.

Medlem

Jag tycker att det är roligt att kommunerna anställer dom företag som går absolut lägst. Hemskt oroande men roligt jag gillar spännande tider.

Quake-konnässsör
Skrivet av Thane:

Samtidigt i Finland räknas bredband som en laglig rättighet.

Tur att man bor i Finland

C2
Medlem

Jag blir så less... ständigt detta skattande... snart är det väl skatt på att andas, istället för att öka alla skatter och skatta på allt som finns då kanske man ska börja tänka på vad man lägger pengarna på och ha nån slags budget. INNAN vi blir grekland 2.0...

Medlem

Höj den vanliga skatten istället så samhället får in lite mer bagis.


signatur

Discogs: joary639
Twitter: joary639
Backloggery: joary639

Medlem

Beror helt på hur mkt skatt vi talar om. Höjs det lite lär det knappt märkas på ens månadsbetalning MEN om detta införs vill jag sett ett slut på att jaga fildelare. Då kan man ta skattepengarna, och även den mediaskatt som infördes på all lagringsmedia, och bekosta den eventuella "förlust" som det talas om när folk laddar ner och göra detta till en ickefråga för ALLA.

Gör man detta skulle jag inte bry mig nämnvärt.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Medlem
Skrivet av SunShine:

Beror helt på hur mkt skatt vi talar om. Höjs det lite lär det knappt märkas på ens månadsbetalning MEN om detta införs vill jag sett ett slut på att jaga fildelare. Då kan man ta skattepengarna, och även den mediaskatt som infördes på all lagringsmedia, och bekosta den eventuella "förlust" som det talas om när folk laddar ner och göra detta till en ickefråga för ALLA.

Gör man detta skulle jag inte bry mig nämnvärt.

Kan vi inte ge eventuella skattepengar till fysiska bokhandlar eller bibliotek istället. Jag tror att de far illa av att folk konsumerar på internet. Eller till mataffärer som förlorar inkomst till Maggans Matkasse.

Medlem
Skrivet av sith:
Skrivet av SunShine:

Beror helt på hur mkt skatt vi talar om. Höjs det lite lär det knappt märkas på ens månadsbetalning MEN om detta införs vill jag sett ett slut på att jaga fildelare. Då kan man ta skattepengarna, och även den mediaskatt som infördes på all lagringsmedia, och bekosta den eventuella "förlust" som det talas om när folk laddar ner och göra detta till en ickefråga för ALLA.

Gör man detta skulle jag inte bry mig nämnvärt.

Kan vi inte ge eventuella skattepengar till fysiska bokhandlar eller bibliotek istället. Jag tror att de far illa av att folk konsumerar på internet. Eller till mataffärer som förlorar inkomst till Maggans Matkasse.

Bra idé! Det kan de rimligen också göra. Tror det skulle räcka till båda lägren. Som sagt mediaskatten som infördes för åratal sen är ändå "öronmärkta" pengar som ska gå till skapare av musik/film för eventuella förluster när människor laddar ned.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Redaktör
Skrivet av Poison:

Dom kan börja med att intressera sig för utbyggnaden av bredband och framför allt fiber. Det kostar på tok för mycket för ett hushåll att ansluta sig till ett fibernät idag - och allt ska bekostas av privatpersoner.

När regeringen ser fördelen med fiber i infrastrukturen, då kan dom börja prata om eventuella skatter.

Från samma förslag som det om bredbandsskatten:

Citat:

Bredband ska byggas ut över hela landet och folkbildningsorganisationerna ska tilldelas ett särskilt ansvar för att alla får kunskap i hur man använder olika former av digital teknik.

Hela förslaget


signatur
Medlem

Om man likställer kultur med vård, skola och omsorg så är man helt tappad.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Medlem

Löjligt med all denna censur för att man talar om reella problem när det berör ämnet på denna artikel,det verkar som de som modererar ej tål faktauppgifter samt har svårt att förstå enkla kausalitets samband, kanske var det därför denne röstade på miljöpartiet också

Jag får dock tacka att merparten som läser här, vet precis vad jag talar om och vet hur illa det är ställt är med kära Sverige. Det är som i all offentlig debatt, de saknar motargument och då är det bättre att radera faktauppgifter, det blir så mycket enklare att stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting, eller skrika stigmatiserande epitet som saknar all form av nyans och precision.

Skriv svar