Extra skatt på konsoler och datorer – för att skydda mot kemikalier

Medlem
Skrivet av Törstig:
Skrivet av Bobbey:

Bara vi stoppar invandringen så blir allt bra! 0% skatt, 0% arbetslöshet och 500% högre lön med 0 timmars arbetstid. Då invandringen idag kostar 40000 miljarder så blir det ju rätt mycket pengar över den, do the math äkta Svenskar! *sarkastaball*

Låt oss ta in 10 000 000 per år så kommer vår ekonomi blomstra. Eller kan det vara så att ekonomin har en smärtgräns? Om du är emot 10 000 000 per år, är du rasist då? Eller vänta nu, du är ju inte rasist, så då måste ju du vara för 10 000 000 per år.

Tja Israel lyckades ju att ta emot 5 000 0000 fattiga judar över 20 år det är ett snitt på 250 000 per år, är Israel utfattigt? Har de inga muslimer där?

Om vi stänger gränsen för all invandring, gäller det även återvändande svenskar?

Medlem
Skrivet av Cladrius:

Bort med Rut, höjd bensinskatt och nu det här. Ja man kan ju undra vad det är regeringen har planerat att pengarna ska gå till... Eller nej förresten jag tror de flesta vet vart dom hamnar

Dit de borde gå, istället för i fickorna på de rika.

Och vad gäller RUT-avdraget så handlar det bara om läxhjälp så att mer pengar kan satsas på skolorna så att barnen slipper läxor och kan få hjälp på lektionstid i stället. På så sätt får alla barn samma förutsättningar.

Medlem

MP.. ett vidrigt monster! MP ett landsbygds hatande parti, och nu även ett hat emot svenskar.

Varför i helvete ska vi lösa jordens problem helatiden? Hur många % av jordens befolkning bor i swe? 0.3? Det extremt lilla vi kan göra blir knappt mätbart och i realiteten spelar det ingen som helst roll vad vi gör, det närks inte ett skit globalt.

Änndå skall vi som bor här, vi privat personer konstant straffas och få mindre å mindre av våran lön att leva på, exakt på vilket sätt är et bra att jag hela tide. Får mindre å mindre pengar varje månad att leva av? Det jag kan tänka mej är väll att jag köper billigare skit som är sämre för miljön men det enda jar har råd Med. Men sånt förstår inte MP-facister extriministerna.

Vill du bli fattig? Vill du ditt liv skall bli styrt av andra? Vill du att man förstör landsbygden? Rösta på en röd-grön sörja.


signatur

R.I.P The_maxx

Medlem

Freddan: Själva importen spelar ingen roll. Leverantörer utanför EU anpassar sig efter vad vi vill ha för kemisk sammansättning. Vi får dock betala mer för detta men skatten verkar bli högre än vinsten med att använda "farliga" flamskyddsmedel och därför kommer det bli skillnad. Redan i dag ställer många retailers krav på "ofarliga" flamskyddsmedel och detta kan ge de företagen ännu mer påtryckningsmedel. Många företag försöker ha en så global policy som möjligt där starkaste reglerna styr.

I övrigt förstår jag inte varför invandring ska in i denna diskussion. Syftet står tydligt i rapporten. Spelar ingen roll vad skatten ska användas till efteråt. Uppdraget är att minska de farliga ämnen i elektronik (med betoning på halogenerade flamskyddsmedel) vi i Sverige exponeras för och detta är lösningen som föreslås. Givetvis skulle en bättre lösning varit på EU-nivå och det arbetas även på den nivån mot samma mål.

Ytterligare ett påpekande. För er som påstår att detta är ett sätt för "rödgröna" att finansiera "bidrag" och liknande. Första meningen i rapporten är "Regeringen beslutade den 19 december 2013" (Hint: senaste valet var 2014). Därefter kommer syftet. Ni kan väl öppna rapporten innan ni uttalar er.

Medlem
Skrivet av Exxo:

Max 320 kr per PRODUKT?

Det innebär rejäla extrautgifter för oss som köper datorer i form av lösa komponenter...

Det handlar om 120kr per kilogram med en maxgräns på 320kr, alltså 2.66 kilogram.

För övrigt så togs beslutet om en utredningen av Regeringen Reinfeldt i december 2013, så att så många här klagar över Löfven och sossarna är ju bara komiskt. Men det är ju inte så ovanligt att en borgare skyller ifrån sig.

Detta är bara utredningens prisförslag. Man har även gjort prisförslag med 50% och 75% skattavdrag. Detta är alltså inget som är klubbat, utan bara ett förslag på vad utredarna tycker verkar rimligt, ungefär som att CopySwede tycker det är rimligt med en avgift på lagringsenheter. Så det är inte alls säkert att vi kommer få en extra skatt på elektronik.

Medlem

Jösses, kanske dags att stänga den här tråden med tanke på nivån på diskussionen?


signatur

Good. Bad. I'm the guy with the gun

Medlem

Bort med sossarna.

Inaktiv
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Så, tråd rensad från skräpinlägg. Håll till ämnet.

Denna jävla censur. Mitt inlägg hörde till ämnet då diskussionen går in på regeringsskifte och artikeln har med skattepolitik att göra. Förstår inte varför FZ är så himla rädd över kommentarer, ni tar upp ämnen som provocerar för åsikt. Och sen tar bort dessa om det inte passar er.

Funderar på att säga hej då till denna spelsida och nej jag ska inte låta dörren slå på mig på vägen ut.

EDIT: Internet är inte kaffepausen på jobbet, man uttrycker sig annorlunda. Om ni inte inser detta kommer ni att förlora läsare.


signatur

The definition of insanity?

Medlem

Undrar hur dom har räknat? Någon som hittat? Kan själv inte hitta något mer konkret i själva förslaget hur det kan väntas slå mot redan befintliga beräknade momsintäkter.

Skrivet av Davisx3m:
Skrivet av Brutulv:
Skrivet av Davisx3m:

Folk här tycks inte veta mycket om statsapparaten, mycket skrämselpropaganda om "socialismen" som flera verkar tro existera just nu. Sverige har ingen Socialistisk regering, Social-liberal, något center-vänster kanske men ingen socialistisk regering, tyvärr.

Sedan kommer det till skrämselpropaganda 2, invandrarna.
Många av er verkar se på invandrarna som pengaslukande vampyrer, otroligt osympatiskt om man tänker efter vad många varit med om. Vi har det fortfarande bra, 320 kr mer någon gång har vi råd med!

Jag betalar stolt denna skatt, för att bygga upp vår välfärd, vårt land, för att hjälpa er och era framtida barn, även fast jag inte håller med er om mycket. För att jag bryr mig om mina medmänniskor, oavsett hudfärg, kön eller religion.

Jag gillar allra bäst "Vi har det fortfarande bra".
Kvinnor har det fortfarande bra, jag tycker definitivt dom ska ha lägre lön än män osv.

Tur man bor i Norrland.

Du vet verkligen vad man ska jämföra med.
Vi har förbättringspunkter, det har ALLA länder, men jämför oss med en majoritet av världens länder så har vi det väldigt, väldigt bra!

Alltså jag vet att detta är väldigt offtopic men jag kunde inte hejda mig efter att ha läst ditt inlägg och detta svar.

Folk säger alltid att vi ska jämföra oss med andra länder och sedan kan vi acceptera eller skylla bort precis allt, för att vi har ju det så jädrans bra här i super Sverige! Inte sant?

Ja men då jämför vi på lika vilkor då.
* Jo vi har det rätt bra, men vi arbetar väldigt hårt för att ha det bra också. Vi utbildar oss väldigt länge.
* Kommande generationer föds in i ett samhälle där vi kommer arbeta längst innan vi tippar i plurret och vi är redan nu högt på listan.
* Vi betalar väldigt mycket i inkomstskatt; men inte mest absolut inte!
Däremot räknat till de avgifter, miljöskatter och diverse andra dolda skatter som vi också betalar först moms på med redan skattade pengar tillhör vi ett av de länder i världen som betalar mest av det vi tjänar tillbaka till vårt samhälle i form av skatter och skatt på skatterna.
* Vi är ett av de länder som tar emot och hjälper flest personer sett till vår storlek.
* Vi är också ett av de länder som skickar mest i bidrag sett till vår storlek.
* Låt oss avsluta med att vi är ett av de länder där stressrelaterade sjukdomar och besvär ökar snabbast sett till levnadsstil och storlek.

Ja men vi har det väldigt bra.
Men det har en faktisk kostnad och vi arbetar otroligt hårt för den också.

För några år sedan sade man Grekland hade det väldigt bra.
Sedan visade det sig att det hade dom också men dom arbetade inte tillräckligt hårt för det och dolde att man faktiskt hade skapat sig en ohållbar ekonomisk situation.

Spanien likaså.
Portugal likaså.
Italien likaså.
Orkar inte ens fylla på listan, men den är lång.

Hur länge tror du att vi kan fortsätta försöka hjälpa alla, vara ett ledande ljus inom miljö, inte bidra till eller tjäna på krig och samtidigt hålla uppe de kärnvärderingar, nej ...vårt arv! i världssamfundet? Det är jättebra att vi har viljan att vara bäst men det kommer det inte gå ihop sig ekonomiskt och det är fakta, sedan är bara frågan hur länge vi tänker vänta innan vi väljer att acceptera det.

Avslutar med lite ontopic för att sluta cirkeln; stryper vi konsumtionen ytterligare i ett klimat vi skapat oss där vi redan har en minskad export och deflation går det fort åt helvete, alla nationalekonomer här inne kan ju berätta hur fort det teoretiskt kan gå.

Tack för mig!

Medlem
Skrivet av Cladrius:

Bort med Rut, höjd bensinskatt och nu det här. Ja man kan ju undra vad det är regeringen har planerat att pengarna ska gå till... Eller nej förresten jag tror de flesta vet vart dom hamnar

Kanske till skolor och sjukvård. Usch så hemskt va?

Medlem
Skrivet av groggpappa:

Tyckte jag kände en vinpust som viskade DDR.............kommunism är skitbra tills någon annans pengar är slut....

Kan du svara mig vad i detta som påminner om DDR?

Medlem

Sådana här lagar har en förmåga att sippra ut i EU rätt snabbt så tillverkarna blir tvingade att ta bort de ämnen som är drabbade rätt snart om de skall kunna konkurrera med pris på sina produkter.
Då har skatten har gjort sin nytta och blir verkningslös, naturen blir den stora vinnaren.

En annan EU-lag som borde införas är att producenterna borde får ta hand om miljö och människoovänligt avfall från produkterna i det land de säljs på ett miljövänligt vis. Snabbt skulle de flesta farliga ämnen försvinna.

Medlem
Skrivet av Brekan:

Ytterligare ett påpekande. För er som påstår att detta är ett sätt för "rödgröna" att finansiera "bidrag" och liknande. Första meningen i rapporten är "Regeringen beslutade den 19 december 2013" (Hint: senaste valet var 2014). Därefter kommer syftet. Ni kan väl öppna rapporten innan ni uttalar er.

Vill bara citera dig då påpekandet var mycket bra, samt för att dyngspridandet och pajkastningen tycktes fortsätta trots att detta togs upp. Vi provar igen.

Medlem
Skrivet av matte89:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Så, tråd rensad från skräpinlägg. Håll till ämnet.

Denna jävla censur. Mitt inlägg hörde till ämnet då diskussionen går in på regeringsskifte och artikeln har med skattepolitik att göra. Förstår inte varför FZ är så himla rädd över kommentarer, ni tar upp ämnen som provocerar för åsikt. Och sen tar bort dessa om det inte passar er.

Funderar på att säga hej då till denna spelsida och nej jag ska inte låta dörren slå på mig på vägen ut.

EDIT: Internet är inte kaffepausen på jobbet, man uttrycker sig annorlunda. Om ni inte inser detta kommer ni att förlora läsare.

Artikeln går inte in på regeringsskifte. Den handlar enbart om en utredning som på order av Regeringen Reinfeldt drog igång 2013 och som nu har kommit till en slutsats om att införa en miljöskatt på elektronik pga alla kemikalier som används i t.ex. flamskyddsmedel m.m..

Det har inget med sossarna att göra. Det har inte ens något med Alliansen att göra mer än att det var de som ville ha en utredning. Det är utredarna som har kommit med ett förslag och inget annat.

Medlem

Jag har en opinion och uttrycker den på kommentarfält och facebook!

Framtiden kommer bli bättre tack vore mig.
Nu har jag gjort mitt och kan somna om.

Vadå? Riktig aktivism och drivande för ett bättre samhälle?
Vad är detta? 50 talet?

Tillbaka till mobilerna och spelen fyfan, på med skygglapparna. Låt de som styr styra vidare tills skeppet sjunker, vi är ganska nära nu och vi alla har hjälpt dom med vår passivitet.

bra lag , om man vill ha mobiler, datorer och surfplattor som tänder eld på kåken. Det handlar säkert om flamskyddsmedel bl a

Medlem
Skrivet av kaealy:
Skrivet av Lord Pingu:
Skrivet av kaealy:

"Enligt beräkningar bör konsumtionen av hemelektronik minska med 4,5 procent"

Smart när hemelektronik industrin går rätt dåligt vid sidan av de större webbutikerna. Ännu smartare när man tänker på att vårat nuvarande ekonomiska baseras på att folk faktiskt köper nya varor någorlunda kontinuerligt. Sen kan man ju ha olika åsikter om det, men tycker det är skrattretande att svenskar som knappt inte står för någon promille ens av nedskräpning, utsläpp etc ska vara de mest slaviska och rabiata.

En stor del av Sveriges produktion ligger i utlandet, då är det lätt att ha låga utsläpp.

... hela vår ekonomi baserar i princip på export(vilket indikerar att vi tillverkar rätt mycket inom våra gränser) samt att jag är rätt säker på att de flesta svenskar inte kör bil utomlands hela dagarna heller och bidrar till avgaser där.

ge mig ett exempel på en elektronikprodukt tillverkad i sverige som du äger?

Medlem

Såna här punktskatter är till för att förändra ett beteende, de har inget med socialism att göra för att pengarna från denna skatt kommer att gå till att kompensera för förluster som sker iom att folk blir sjuka - vilket FAKTISKT händer. IT branschen har ändrat sig tidigare med bland annat flammskyddsmedel som var vanligt förut då du behövde göra en s.k. burn-in period där datorn skulle stå på för att "bränna bort" farliga kemikalier.

Tycker FZ gör rätt att rensa upp bland empatistörda idioters minoritetsinlägg om politisk inriktning, dessa får alldeles för mycket utrymme i media. Ta eran concerta och se till att gå en kurs i stadsvetenskap innan in skriver ett ord till. Politik är komplexare än enskilda skatter.

Medlem
Skrivet av Tompa8989:
Skrivet av Ellakk:

Förlåt Sverige, jag röstade på sossarna senast det begav sej. Det kommer inte upprepas igen.

Såna misstag är nästintill oförlåtliga med tanke på den upplysningstid vi lever i och med tillgång till information om det mesta...

Allt är samma skit oavsett. Inget parti har lyckats göra Sverige bättre pga att det är ett jäkla dagisfasoner på alla partier.

Medlem

äh larv, betalar mer för saker när jag får Mer pengar först, annars kan det glömmas


signatur

//monster

Medlem

Sluta slicka på elektroniken, tvätta händerna efter att ni hanterat den och se till att den hamnar i elektronikinsamligen.

Problemet löst utan en massa skatter.

Men det är så klart inte därför som skatten finns. Lika lite som att alkoholskatten får oss att sluta dricka och bensinskatten får oss att sluta köra bil. Visst påverkar det marginellt men den stora anledningen är att regeringen behöver pengar och då är det mer tacksamt att beskatta "dåliga" saker än att höja inkomstskatten - även om det i slutändan slår lika hårt mot dem flesta.


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

Medlem

Helt okej med skatten, om man tar bort den straffskatten till Copyswede. Ser hellre att pengarna går tll samhället än att dom går till...ja, det är det ju få som vet.

Medlem

Hur långt går det att höja skattaren? Sverige har fått i sig att man måste höja skatterna hela tiden. Det kommer att krasha till slut.


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem
Skrivet av KoP:

Och återigen flippar en tråd ut för att emot slutet närma sig oigenkännlighet. -_-

Vad större delen av kommentarerna har att göra med den såkallade kemikalieskatten kan man söka efter svaret i stjärnorna efter.

Ämnet är politiskt så det är väl ingen överraskning att kommentarsfältet också är politiskt.


signatur

Metal is best served heavy.

KoP
Medlem

Kalle! Dags att rensa bort alla off topic kommentarer igen. :/

KoP
Medlem
Skrivet av Red_warning:
Skrivet av KoP:

Och återigen flippar en tråd ut för att emot slutet närma sig oigenkännlighet. -_-

Vad större delen av kommentarerna har att göra med den såkallade kemikalieskatten kan man söka efter svaret i stjärnorna efter.

Ämnet är politiskt så det är väl ingen överraskning att kommentarsfältet också är politiskt.

Jaha. Men du tycker inte att det går lite off topic när det börjas diskuteras muslimer och judar? Personligen tycker jag det är att gå lite väl långt då nyheten handlar om en kemikalieskatt på elektronik. -_-

Medlem
Skrivet av KoP:
Skrivet av Red_warning:
Skrivet av KoP:

Och återigen flippar en tråd ut för att emot slutet närma sig oigenkännlighet. -_-

Vad större delen av kommentarerna har att göra med den såkallade kemikalieskatten kan man söka efter svaret i stjärnorna efter.

Ämnet är politiskt så det är väl ingen överraskning att kommentarsfältet också är politiskt.

Jaha. Men du tycker inte att det går lite off topic när det börjas diskuteras musliner och judar? Personligen tycker jag det är att gå lite väl långt då nyheten handlar om en kemikalieskatt på elektronik. -_-

Håller med här. Tråden har ballat ur totalt.


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

KoP
Medlem

Dags att låsa tråden kanske?

Medlem
Skrivet av KoP:

Dags att låsa tråden kanske?

Jag håller med, finns andra ställen att diskutera fantasistatistik och hörsägen som inte är relaterade till spel.

Medlem
Skrivet av MacNille:
Skrivet av Naraccas:
Skrivet av MacNille:

runt 20 % av Israeli invånare är araber, vilka runt 83% är muslimer. Du förlorar mot Wikipedia för tusan. http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Israel#Arabs

För att inte tala om muslimska judar.

Hur kan man vara muslim och en jude???????? Det är som att säga att man kristen muslim. Det går inte att vara det. Tänker du på Mizrahi judar?

Det finns judar som folkslag och judar som religion. De behöver inte vara sammanlänkande.

Så ja, du kan vara jude och muslim lika mycket som du kan vara arab och kristen.


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

Skriv svar