Om antalet betatestare är en markör på hur framgångsrikt ett spel kommer bli så ligger det svenska actionliret The Finals bra till. 7,5 miljoner konton deltog nämligen i den öppna betatestningen som stängde i går efter 1,5 vecka.

Utvecklaren Embark kallar deltagandet "överväldigande" och ska nu ge sig i kast med att fixa spelet utifrån den info som betan gav dem. Relasedatum är inte satt än, men internet spekulerar i att spelet släpps innan året är slut. Vi ber att få återkomma när vi vet.

The Finals är ett lag- och uppdragsbaserat fps som släpps till pc, PS5 och Xbox Series (med cross platform-spelande). Det blir debutspelet för Embark, en studio som startades av tidigare Dice-, EA- och Refraction-chefen Patrick Söderlund och med en god portion gamla Dice-kodare med på skutan, däribland Johan Andersson som är en av hjärnorna bakom spelmotorn Frostbite.

FZ spelade en tidig version av The Finals i början av året – här är intrycken av den.

Embark jobbar även på Arc Raiders, en shooter i tredjeperson som även den blir free to play. Den beskrivs som ett PvPvE, vilket skvallrar om motståndare i både mänsklig och datorstyrd form. Okänt releasedatum.