29 månader efter att Playstation 5 släpptes har konsolen sålt bättre än vad föregångaren Playstation 4 gjorde på samma tid i USA. Det skriver branschanalytikern Mat Piscatella och hänvisar till en färsk månadsrapport från Circana (tidigare NPD Group).

Som synes får vi inga siffror över hur många PS5:or jänkarna har köpt, men trenden att det såldes mer hårdvara i USA i mars 2023 än samma period året innan är densamma som i den europeiska säljrapporten som vi rapporterade om tidigare i dag. På båda marknaderna sjönk spelförsäljningen medan hårdvarusäljet gick upp, och PS5 är alltså ansvarig för det senare.

I februari i år hade Sony skickat ut 32,1 miljoner PS5:or till återförsäljare globalt. Samtidigt sa en analytiker att PS5:an låg efter PS4:an i total försäljning under motsvarande perioder sedan releaserna.

Några andra intressanta uppgifter:

Även i USA knep Resident Evil 4-remaken förstaplatsen för spelförsäljning i mars, följt av Hogwarts Legacy. Sen skiljer sig listorna åt: jänarna köpte baseball-liret MLB: The Show 23 upp till tredjeplatsen medan vi i den gamla världen placerade Fifa 23 där. Men sport på båda bronsplatserna i alla fall.

De 20 mest sålda spelen i USA i mars 2023, både fysiskt och digitalt (med vissa förbehåll, se längst ner):

Källa: Twitter.