#World of Warcraft är kungen på massiva online-täppan. Det vill säga när det kommer till antal användare på ett prenumerationsbaserat spel. #Blizzards Mike Morhaime meddelade nu under helårsmötet att titeln har 11,5 miljoner prenumeranter, vilket är samma antal det vart sen slutet av 2008. Det vill säga att den korrekta anledningen till att nyheter om att antalet spelare ökat inte tillkommit på senare tid är för att det inte ökat.

Men, då bör nämnas att #World of Warcraft: Wrath of the Lich King ännu inte finns tillgängligt i Kina där runt hälften av alla prenumeranter befinner sig. #NetEase som driver spelet i Kina gör sitt bästa för att tampas med myndigheterna för att få licens att driva även expansionen. Vi har tidigare rapporterat om trassel för titeln i Kina, och problematik ligger kring den byråkratiska processen att få tillstånd att driva dylika spel och program i landet.

Senare i år släpps även den tredje expansionen, #World of Warcraft: Cataclysm där allting bildligt talat vänds upp och ner. Hur tror du att det kommer följa i framtiden för onlinegiganten; stiltje, ökning eller avtagning?