Microsoft och Xbox har redan berättat att Xbox Series X inte kommer att få några next gen-exklusiva förstapartstitlar, åtminstone under de första åren. Anledningen är att de vill att de som går in i i Xbox “ekosystem” innan Series X-releasen, ska känna att de gjort ”en bra investering”.
Microsoft Studios Matt Booty i januari i år:

”I takt med att vårt innehåll släpps under det kommande året, två åren, kommer alla våra spel, precis som på PC, kunna spelas över hela uppställningen maskiner.”

Det hindrar förstår inte att bolaget visar upp nya titlar och hur spel kommer att rulla på Series X. Phil Spencer ger nu de som länge väntat på mer av kommande titlar, lite förhoppningar.

Inget om vad som ska visas alltså, men ett “not much of a wait” är alltid något. Rykten cirkulerar att både Playstation oxh Xbox kommer att avslöja mer om komsoler och spel redan under maj. Att fler av Xbox Studios alla utvecklare jobbar på outannonserade titlar vet vi, och vi vill såklart se mer av både Ninja Theorys Senua's Saga: Hellblade II och Halo Infinite. Rares nya ip Everwild ser också extra intressant ut.

Snart maj, vi får hoppas att man släpper ut katten ur hatten då.