The Witcher 3 är ett av tidernas mest hyllade spel, och snart fem år efter premiären säljer det fortfarande rejält bra och har knoppat av sig en Netflix-serie. Och allt det här ökar värdet på utvecklaren CD Projekt Red.

Polackernas börsvärde har växt rejält på sistone, och företaget värderas nu till över 8 miljarder dollar, 78,6 miljarder kronor. Det uppges på Reddit-sidan för Gwent. Värderingen innebär att CDPR är Europas näst mest värdefulla spelutvecklare, endast slagna av giganten Ubisoft vars värde uppges ligga mellan 8,5 och 9,5 miljarder dollar.

Det är lite kul att två företag med så olika affärsstrategier ligger så nära varandra. CD Projekt lägger ju massor av tid på att finputsa sina fullstora spel, som släpps med många års mellanrum (det gick fyra år mellan The Witcher och The Witcher 2, och lika lång tid innan The Witcher 3). Ubisoft, å sin sida, kännetecknas snarast av hysterisk rask utvecklingstakt, kanske tydligast exemplifierat av Assassin's Creed-serien. (Fransoserna har nu bromsat takten efter återkommande kritik om buggiga spel.)

För tre år sedan värderades CD Projekt till 1,6 miljarder dollar, så värdet är inte direkt skrivet i sten. Men om Cyberpunk 2077 infriar bara en del av förväntningarna kan det bli tufft för Ubisoft att behålla förstaplatsen.

Cyberpunk 2077 har nu 17 september som releasedatum.