Det verkar som att Sony filar på en ny handkontroll baserat på ett patent som Polygon uppmärksammat. Enligt de skisser man inkluderat i sin patentansökan kommer kontrollen ha två programmerbara knappar på baksidan, ungefär i höjd med analogspakarna, som kontrolleras med ett par paddlar. I övrigt verkar dock kontrollen se ut som den nuvarande Dualshock 4-kontrollen.

Klicka för mer information

Man kan inte undgå att koppla patentet till det tillbehör Sony ska släppa i februari – den så kallade Playstation-pungen – som ger Dualshock 4 två extraknappar på baksidan. Vissa teoretiserar att detta tillbehör är ett sätt att göra de nuvarande kontrollerna kompatibla med Playstation 5, som i sin tur kommer få den nu patenterade kontrollen. Vi vet dock sedan tidigare att PS5-kontrollen ska använda USB-C medan kontrollen i patentet har micro-USB, vilket talar för att så inte är fallet.

Alla patent leder heller inte till en faktiskt produkt, så vi får gott vänta och se vad Sony har tänkt sig i kontrollväg för nästa generations konsol. Du hittar deras patentansökan här.