Paradox Interactive har på senare tid fått allt mer kritik för den stora mängd betalt extramaterial man släpper i kölvattnet av sina stora titlar. För den som vill ha allt kan det bli rejält dyrt: Hearts of Iron 4 har exempelvis tonvis med tillägg.

Fredrik Wester, företagets styrelseordförande och tidigare VD, bemöter nu kritiken. I en serie tweets förklarar han Paradox strategi kring extramaterialet. Det givna argumentet är förstås att materialet drar in pengar som finansierar framtida spelutveckling. Men han lyfter också fram att man alltid släpper gratismaterial också i samband med DLC-releaser, och att alla som spelar multiplayer ges tillgång till det material som spelaren med mest DLC har.

Angående klagomålet från spelare som vill ha allt men tycker det är för dyrt säger Wester att det inte skiljer sig från andra affärsområden: köp det inte om du inte tycker det är värt det. Samtidigt säger han att det här inte är den perfekta affärsmodellen, men att man konstant försöker förbättra den.

Vad tycker du om Paradox rikliga DLC-släpp och Fredrik Westers förklaringar? Rösta nedan, och diskutera i forumet!

Hela Westers uttalande (klicka för att öppna hela flödet):

Klicka för mer information

Uppdatering: Nyheten nämnde att Imperator: Rome hade en expansion och DLC för 250 kr, vilket var felaktigt. Länken pekade mot spelets olika utgåvor. Paradox låter hälsa att man kan se den nuvarande roadmapen för spelet här.