Saknar du Battlefield 1942? Snart kan du (kanske) spela det igen, på Steam. Eller rättare sagt en kopia. Eller ännu rättare sagt, en stöld.

Tank Battlegrounds heter spelet som är en rak stöld av Dices stilbildare, och den försöker inte ens låtsas som något annat. Till och med den ikoniska signaturmelodin finns med i trailern. Som utvecklare står kinesiska 自由合伙人 (som Google grovöversätter till "gratis partner"), och det är alldeles uppenbart en partner som inte lagt särsilt mycket tid på att lära sig betydelsen av upphovsrätt.

Releasedatumet är satt till 30 maj och "juni 2019", beroende var på Steam-sidan man läser. Återstår att se om EA:s advokater hinner får Valve att plocka ner stölden innan dess. Under tiden kan vi fundera kring vilket ansvar Valve och Steam har för de spel de säljer i sin butik.

*Uppdatering: Icke helt otippat har Tank Battlegrounds försvunnit från Steam innan det hann släppas. Innan dess hann det byta namn, få helt andra skärmdumpar och utvecklaren bad om ursäkt och förklarade tilltaget som ett dåligt skämt.