Rage släpptes 2011, och Rage 2 (recension) släpptes i förrgår. Något säger oss att vi inte ska behöva vänta i åtta år på Rage 3. Eller rättare sagt, det är Id-chefen Tim Willits som säger det.

I hope so. Yes, is the answer to that question. We’ve always loved this franchise because it’s such a fun setting. We can do what we want.

Det berättar Willits för Hollywood Reporter, där han också talar om "tunga Mad Max-influenser". Han tillägger att det är ett "galet, roligt, spännande IP" och att han hoppas kunna göra Rage 3 "så snart som möjligt". Nu är det dock Rage 2 som gäller, och även om originalet inte fick svindlade betyg har snittet för tvåan parkerat betydligt lägre. Å andra sidan: snittbetyg är inte allt.

Å ena sidan: spelarna på Steam är kluvna. Bara 60 procent av drygt 2 400 är positiva. I och för sig finns det förbättringspotential. Rage 2 hyllas för sin action, men den öppna världen är inte lika populär. Om du fick drömma om ett Rage 3, vad skulle du i så fall vilja att det satsades extra på?