Det har släppts ganska många spel baserade på mastodontserien Game of Thrones (wiki-summering), som i sin tur bygger på R.R. Martins A Song of Ice and Fire-romaner.

Men har det släppts många bra Game of Thrones-spel? Nja...? Ännu har inget spel erövrat de högsta betygen och spelarnas unisona kärlek. Vad krävs för att skapa våra drömmars Game of Thrones-spel? Personligen känner jag att en förutsättning är en studio av CD Projekt-klass. The Witcher 3 är på en del plan spelens Game of Thrones. Det duger inte med vilket team som helst.

Det The Witcher 3 inte har är de olika perspektiven. Oavsett om du läser fantasyromanerna eller ser HBO-serien finns en rad starka personer som kämpar för både sina liv och om järntronen. Telltale hade i sitt äventyr olika huvudpersoner, och i sina bästa stunder kom dramat oväntat nära tv-seriens raffel. I den bästa av världar skulle jag gärna ha ett robust strategisystem inbakat i rollspelsupplevelsen – för mitt Game of Thrones skulle förstås vara ett skitigt fantasyrollspel.

Hur skulle dina drömmars Game of Thrones-spel se ut? Dröm fritt. Dröm stort.

Här följer trailers från i tur och ordning Telltales Game of Thrones, mobilspelet Game of Thrones: Conquest, Spiders Game of Thrones-rollspel och strategispelet A Game of Thrones: Genesis.