Bethesda har lyckats få igång snacket om Fallut 76 igen, detta med (ännu) ett PR-mässigt klavertramp.

Inom kort kommer spelare kunna köpa Repair Kits, ett verktyg som reparerar slitna vapen. Grejen är den att dessa kan ge spelare en fördel när de slåss mot andra spelare, och då de i praktiken kan köpas för riktiga pengar (man köper dem med ingame-valutan Atoms, som i sin tur kan köpas för riktiga pengar) kan det ses som en sorts pay-to-win-möjlighet. Och Bethesdas Peter Hines lovade upprepade gånger innan spelet släpptes att enbart kosmetiska saker skulle säljas för riktiga pengar.

Icke helt överraskande är spelare upprörda. I en Reddit-tråd vädras irritaion över Bethesdas beslut, där flera inte vänder sig mot Repair Kits i sig, utan snarare att det här gläntar på dörren för att sälja fler saker med mer eller mindre direkt påverkan på gameplay.

Några av reaktionerna:

Card Card Card

Repair Kits släpps i två versioner: en Basic som kan användas en gång för att återställa utrustningens skick till 100 procent, och en Improved som lyfter skicket till 150 procent. Improved är ett rare item som fås genom att spöa svåra bossar, skriver Bethesda.

Det finns anledning att tro att sista ordet inte är sagt i Repair Kit gate.