Förra veckan lanserade vi FZ:s ambassadörer, en ny titel som ges till de personer som visat sig vara galet insatta i ett särskilt ämne och som gärna delar med sig av sina kunskaper i forumet. Idag har jag nöjet att presentera till, denna gång för Quake!

Id Softwares actionserie var grunden till Fragzone när sajten startades 1996 och för många av oss var det startskottet för vårt spelintresse. Finns det egentligen någon större glädje än att sätta en raket i fejset på folk?

@Berling - ambassadör för Quake

När började du läsa FZ?
Jag började faktiskt första gången 1999, även om min profil på FZ säger 2001, någonstans mellan 99 och 2001 så kunde profildatabasen inte överföras till den ”nya” sajten så fick godta att det inte sträcker sig längre tillbaka än så.

Anledningen till att jag började läsa artiklar och nyheter på FragZone (så fint som det hette och stavades förr) var för att det va den enda svenska webbsidan som skrev om Quake-relaterade nyheter, samt att väldigt många spelare inom denna scenen samlades i FZ-forumet. FZ var helt enkelt varje svensk eller nordisk quakespelares mötesplats, därefter så har jag hängt kvar och alltid haft FZ som primär nyhetskälla och diskussionspelare för allmän gaming genom åren.

Hur hittade du ämnet som du är ambassadör för?
Har spelat i stort sett alla Quake spel man kan tänka sig, vissa lite mindre än andra, men det började med QuakeWorld år 1996, sedan vidare till Quake 2 år 97-98 som blev en storfavorit och spelas än idag. Quake 3 Arena Blev 2000-talets stora nyhet för oss Quakers, något nytt och snyggt som verkligen höll måttet, saknade dubbelhoppet men ändå ett spel med påminner lite mer om första Quake.

Nästan 10 år senare utvecklas Quake Live som indirekt är Quake 3, men gjort för att spelas direkt i webbläsaren. Konceptet kändes märkligt till att början men började snabb inta Quake-scenen både brett och hårt, idag är Quake Live mer eller mindre Quake 3 bortsett från vissa undantag. För lite mer än ett års sedan släpptes
Quake Champions och detta har spelats från dag ett! Både ofta och mycket, och jag har inga planer på att sluta gibba heller, någonsin!

Vad borde folk veta om just ditt ämne?
Ja, vad borde man inte veta? Gillar man scenen som är grundpelaren för all nuvarande teamplay, lag mot lag, dueller, 2on2 för FPS så är Quake ett måste.

Det många kanske inte vet idag, åtminstone den yngre generationen av gamers är att Quake faktiskt har skapat många vägar in i pro gaming som det ser ut idag. Kolla till exempel på hur stort Counter-Strike med flera blev och fortfarande är, detta tack vare just Quake.

Vad är då Quake för Er som inte vet? Quake är ett First Person Shooter där utmaningen av kontentan är att ta kål på din fiende genom att använda ett ganska brett sortiment av vapen. Quake har genom åren alltid haft en snabb och växlande rörelsemotor där precision och timing är nyckeln till en vunnen match. Vill man ha fart med kontroll och häftiga rörelser så är Quake just för dig! (Plus att du slipper vänta en hel runda på att det blir din tur igen..)