Det blir en till, sista Sea of Thieves-beta nu i helgen. Och den här gången är det fritt fram för alla att delta i Rares synnerligen lovande piratäventyr.

Betan är igång nu och rullar till klockan 11 söndag förmiddag, meddelar britterna. Du kan spela den på Xbox One och Windows 10, och eftersom den är Xbox Play Anywhere (crossplay) funkar samma Xbox Live-konto på båda systemen. Xbox One-versionen kräver dock att du har en Xbox Live Gold-prenumeration.

På Windows 10 hittar du betan här, alternativt startar du Windows Store-appen och söker på "Sea of Thieves Final Beta". På Xbox One går du till Xbox Store och söker på samma ord.

Nytt i den här sista betaomgången är att uppdragstypen Merchant Voyages för första gången testas i en större grupp. Det låter dig skaffa pengar genom handel, t.ex. jaga reda på djur som du säljer till handlare i hamnarna. Tidigare har vi bara kunnat köra uppdrag för Gold Hoarders, vilket handlat om att leta reda på skattkistor. Nytt är också att Skeleton Forts nu är igång, vilket du kommer se genom att stora skelettformade moln hovrar ovanför forten. Slutligen kommer Xbox One X-specifika uppdateringar vara igång, vilket bäddar för 4K-upplösning för den som äger en sån maskin.

Kraken då? Inget officiellt om sjömnstret i denna beta.

Sea of Thieves släpps den 20 mars till Xbox One och Windows 10. Om du missar helgens test kommer du kunna testa det genom Xbox Game Pass på premiärdagen.