Nintendos retrokonsol SNES Classic Mini fick en anmärkningsvärt hög prislapp här i Sverige. Från 1 500 kronor tog svenska butiker när den lanserades i september. Det är ett pris långt över det internationella riktpriset på 80 dollar och markant dyrare än den vid releasen lika sällsynta föregångaren NES Classic (60 dollar i internationellt riktpris, kostade från 800 kr i Sverige).

Numera finns SNES Classic i butik, och priset är äntligen i någorlunda fas med vad den kostar i omvärlden. Konsolen kostar som minst knappt 900 kronor nu, och butikerna verkar ha landat på ett lägstapris i trakterna av 900-950 kronor.

Den svenska Nintendo-distributören Bergsala ger inga riktpriser och avslöjar inte vad butikerna får betala för maskinerna, det är upp till butikerna att bestämma priset på Nintendos produkter.

Priset på SNES Classic började sjunka i slutet av november, det kröp under förra årets sista månader under 1 300 kronor. Och i slutet av januari gick det äntligen under 1 000 kronor. För det får du 21 klassiska spel, två gamepads och ett antal timmars 90-talsnostalgi.