USA:s president Donald Trump ska nästa vecka möta chefer för spelföretag för att diskutera om eller hur våldsamma spel kan göra ungdomar våldsamma. Det sa presidentens presschef Sarah Huckabee Sanders i går, skriver Business Insider.

Mötet är en följd av skolskjutningen i Florida den 14 februari, då 17 människor sköts till döds. Trump sa då att något behöver göras mot det våld ungdomar ser i filmer och spel, och lät förstå att spelvåld formar ungas tankar:

I'm hearing more more people saying the level of violence in video games is really shaping young people's thoughts [...]

Trump har såvitt känt inte redovisat någon vetenskaplig källa för påståendet om att våld formar ungas tänkande. Tills dess att han gör det får vi betrakta uttalandet som en åsikt. Det är hursomhelst sunt att presidenten vill föra en diskussion om saken med de som gör spelen, och i bästa fall leder det till att befintliga studier lyfts fram och att nya genomförs om behovet finns.

Det är inte känt vilka spelföretag som är inbjudna till mötet, som ska hållas i Vita huset. Men ESA, en amerikansk intresseorganisation med spelföretag som Activision Blizzard, EA, Epic och Bethesda som medlemmar, har inte fått någon formell inbjudan från presidenten eller Vita huset,
säger organsationen till Gamasutra:

ESA and our member companies have not received an invitation to meet with President Trump.