Att det sker handel med skins i Counter-Strike: Global Offensive för höga summor är inget nytt men nu har prisrekordet för en enskild textur slagits. Dragon Lore-skinsen till AWP är bland de mest eftertraktade och i veckan såldes ett för närmare en halv miljon kronor (481 000 kr närmare bestämt). Att just detta skin kunde säljas för denna smått ofattbara summa har flera anledningar.

Förutom att skicket är "fabriksnytt" och ingen av klistermärkena har en repa på sig är just detta skin det mest sällsynta i så kallade souvenirlådor som enbart fås under särskilda event, i detta fall The Cobblestone Collection. Bara för att pröva lyckan att öppna en sådan låda måste du betala cirka 236 kronor styck.

Som extra grädde på moset är detta Dragon Lore-skin signerat av Tyler “Skadoodle” Latham, spelaren som tog sitt lag Cloud9 till en historisk seger förra helgen. De blev det första nordamerikanska CS-laget att vinna en Major-turnering och vinsten kom efter att de besegrat favorittippade Faze i en andra övertidsomgång.