Uppdatering: Kjellberg har kommenterat varför han inte är med i årets video, och sammanfattar det ganska bra med orden "2017 har varit ett speciellt år".

Youtube har släppt sin årssammanfattning för åttonde året i rad och under de dryga sju minuterna ser vi allt från märkliga sätt att salta mat, den lite otippade slajmtrenden och förmodligen ett gäng ansikten du aldrig har hört talas om.

Tydligt är dock att Pewdiepie, personen bakom Youtubes än så länge största kanal, lyser med sin frånvaro. Detta har såklart dragit igång diskussioner kring varför han inte syns till, särskilt efter incidenten för några månader sedan. I videon slår man också ett slag för alla människors lika värde genom bryta av den ganska glättiga produktionen med bilder attentatet under Ariana Grande-konserten och flera naturkatastrofer.

Felix Kjellberg har deltagit i alla Youtube Rewind-filmer mellan 2013 och 2016, totalt fyra stycken, men är inte den enda som uteblev från årets video efter flera tidigare gästspel. Bland de som varit med i flest ser vi bland annat Epic Rap Battles of History, Grace Helbig, iJustine och Rhett and Link med sina sin sex inhopp.

Tidigare års Youtube Rewind

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016