I februari läckte bilder ut från inspelningen av Tomb Raider-filmen med vårt svenska stjärnskott Alicia Vikander i huvudrollen. Då fick vi se Vikander i en fysiskt krävande actionscen medan vi idag bjuds på betydligt mer tillrättalagda poser – men visst ser hon badass ut?

Bilden ovan får vi via NME och de två undertill via GQ. NME avslöjar också filmens synopsis där en annorlunda Lara än den vi vant oss vid växer fram. I filmen jobbar hon som kurir i östra London, tar collegekurser och försöker få det att gå ihop. Hennes far försvann för flera år sedan och hon vägrar att ta över hans imperium – liksom hon vägrar inse att han kan vara borta för alltid.

Mot sin fars vilja lämnar hon slutligen sitt inrutade liv för en legend på en mytisk ö utanför Japan. Vana spelare inser förstås att berättelsen bygger löst på #Tomb Raider-rebooten från 2013, snarare än att bygga vidare på #Rise of the Tomb Raider från 2015.

Filmen har premiär den 28 mars, och med det menar jag inte idag – utan den 28 mars 2018. Jag skulle vilja superexalterad, men spel omtolkade till filmer brukar sällan göra någon glad, men kanske är det nu den trista trenden ska brytas?