Veckan som lett fram till release av Nintendos Switch-konsol har präglats av rapporter om problematik med Joycon-kontrollerna. Särskilt den vänstra Joycon-kontrollen skulle vara benägen att helt tappa anslutningen till konsolen och efter tester kunde felet snart replikeras på kommando.

Nu har Nintendo valt att erkänna att det faktiskt finns ett problem och har publicerat en guide med saker att tänka på om man upplever att Joycons stundvid tappar anslutningen till konsolen. Vissa av dem rätt straight-forward, medan andra antagligen kommer kräva att du möblerar om hemma.

1. Se till att Nintendo Switch är uppdaterad.

2. Ladda din Joycon-kontroller.

3. Minska avståndet mellan kontrollerna och konsolen.

4. Se till att Nintendo Switch är placerad på ett sätt att det minimerar störningar i anslutningen till kontrollen. Bäst är om konsolen står på en öppen yta och inte i närheten av följande:

  • Bakom TVn

  • Nära ett akvarium

  • I eller under ett metallföremål

  • Nära ormbon (sladdar)

  • I närheten av andra trådlösa föremål, exempelvis trådlös router eller trådlösa högtalare.

Andra farliga föremål att se upp för är bland annat mikrovågsugnar, trådlösa telefoner, usb-minnen och laptops. Har du något att av detta i ditt hem ligger det kanske i ditt intresse att röja lite om du vill spela Nintendo Switch problemfritt. Det finns mer att läsa på den officiella hemsidan.

Har du problem med dina Joycon-kontroller?