Välgörenhetsstreamen Awesome Games Done Quick är slut för i år. Som vi skrev tidigare i veckan har initiativet gett upphov till ett väldigt populärt streaming-evenemang där flera speed-runners tar sig igenom klassiska spel framför publik. Målet med streamen är att samla in så mycket pengar som möjligt, och den valda organisationen för i år är The Prevent Cancer Foundation.

AGDQ tog slut tidigare idag, med Undertale som sista etapp. Sändningen har fått riktigt bra kritik, med undantag av bland annat Super Metroid-streamen som drog ner stämmningen rätt rejält. En deltagare fick plötsligt nog av att publiken var högljudda och skrek ut "WAH" i Waluigi-stil, och sa åt dem att hoppa framför ett tåg (1:19:40 in i videon nedan). Men, trots kontrovers lyckades en imponerande Undertale-stream bli ett perfekt avslut. I skrivande stund ligger summan på 2,215,743.31$, vilket är drygt 20 miljoner kronor. Själva eventet är över, men det finns fortfarande möjlighet att donera via hemsidan.

Enligt arrangörerna landade den största donationen på 40,000$ och genomsnittet på 51.11$, vilket är väldigt starka siffror.

Klicka här för att komma till en officiell sammanfattning av eventet.