Den svenskgrundade #Candy Crush Saga-utvecklaren #King samlar in information om sina anställdas sexuella läggning, etnicitet och bakgrund. Det är frivilligt för de anställda att bidra med denna information, men att samla in data på det här sättet kan vara olagligt, menar en jurist hos fackförbundet Unionen.

– Det skulle kunna bedömas som ett brott mot personuppgiftslagen, säger Pierre Dahlqvist på Unionen till Aftonbladet..se.

Syftet med datainsamlingen är att bygga ett mångbottnat bolag och stärka företaget där det är svagt, säger Kings pr-ansvariga Martin Bunge-Meyer till siten. Han betonar att det är datan i sig som används, inte personerna den kommer ifrån.

– Vi vill ha ett bolag som verkligen värnar om allas preferenser och bakgrund. I grund och botten är det en väldigt positiv och fin sak vi försöker investera i. Men det är svårt när man inte riktigt vet vad man ska fokusera på och förbättra där vi är svaga. Det är lätt att veta om det är en man eller kvinna. Det andra är inte lika lätt att veta men vi vill bli bättre.

Han fortsätter:

– Det är inte meningen att man ska titta på individuell data för det är helt ointressant. Det är bara aggregerad data som är intressant. Det är helt ointressant att titta vad en person har för bakgrund eller preferens. Det hjälper oss ingenting.

Trots att det är frivilligt att bidra med uppgifterna ställer sig Pierre Dahlqvist tveksam till att Kings uppgiftsinsamling är laglig, hur godhjärtad den än är. Han ställer sig också tveksam till frivilligheten, då en anställd kan ses som i någon sort beroendeställning till sin arbetsgivare.

– Även om det finns ett samtycke är det ändå mot bakgrunden av en beroendeställning. Jag anser att det är tveksamt att efterfråga de här uppgifterna om etnicitet och sexuell läggning. Jag kan inte se något sakligt skäl att göra det.

King grundades i Sverige 2003 och gör främst mobil- och Facebook-spel. Man har skördat stora framgångar med #Candy Crush Saga, och i februari köpte #Activision Blizzard företaget för 50 miljarder kronor. Det är en del, det.