I går lanserades #Wands, ett virtual reality-spel #Samsungs Gear VR-lösning. I sig inget unikt, men det har ett par intressanta aspekter.

Först och främst är det ett multiplayerspel, där du försöker göra livet surt för andra spelare – tämligen ovanligt i VR-sammanhang än så länge. För det andra har det ett åskådarläge, och för det tredje utspelas det i det sena 1800-talets London. Ångdriven hi-tech-vetenskap alltså, eller steampunk om du så vill. Det ser också hyfsat bra ut med tanke på vilken plattform det körs på.

Våra redaktionsgrannar VRGeeks har besökt den svenska utvecklaren #Nux Studios, pratat med dem och testat spelet. Så här säger skribent Anders Haby:

Wands är actionfyllt och även om det är viktigt att vara snabb, läggs stor vikt på det strategiska tänkandet. Trollformlerna erbjuder en bred variation av offensiva och defensiva egenskaper med olika stor konsumtion av mana. Detta öppnar upp för alla möjliga tänkbara spelstilar och beroende på vad utmanaren har valt för trollformler kan matchen nästan vara avgjord innan den har börjat.

Wands finns ute till Samsung Gear VR. Det kostar 6 dollar och handlas från Oculus-butiken.