För den som vill praoa som domedagsprofet ligger det nära till hands att predika MMO-genrens död. #World of Warcrafts och #Wildstars krympande prenumerationsstock kan lyftas som argument. Men det finns färska motargument.

#Black Desert Online lanserades i Europa och Nordamerika för en månad sedan, och i en stolt pressrelease får vi veta att spelet sålts i 400 000 exemplar. Man räknar med att det blir den största sydkoreanska spelexporten till väst, och i nuläget har det 100 000 samtidiga spelare. Min Kim, vd för den europeiska delen av #Daum Games, räknar med att försäljningen fortsätter att gå bra, och att man krängt över 1 miljon exemplar vid årsskiftet.

Med den uppåtgående trenden i åtanke förväntar jag mig att spelet når över en miljon sålda exemplar i år. Det som imponerar är att de här siffrorna rejält överträffar de på hemmamarknaden.

FZ skrev häromdagen ihop en praktisk guide för hur du startar ett slavimperium, knackar ihjäl andra spelare utan anledning och skapar dig ett utseende som får föräldrar att förbanna sina fortplantningsdrifter. Inte missa den.