#Valve har börjat skicka ut Steam Controller till folk som förbokat Steam Machines. I samband med det har det visat sig att varken Steam-kontrollen eller strömningsenheten Steam Link fungerar som tänkt med Mac-datorer.

För Steam-kontrollen fungerar inte gamepad-emuleringen, och det går inte att strömma från Macar, skriver Eurogamer. Om du kör betaklienten av Steam går det att emulera tangentbord och mus.

Valve är medvetna om bekymren och ber i ett mail om ursäkt till kunderna. De erbjuds att lämna tillbaka produkterna om de vill, annars kompenseras de med Valve Complete Pack. Gamepad-stödet beräknas vara fixat inom ett par veckor.

Eurogamer har fått tag på Steam Controller och två personer berättar i en film om sina första intryck av gamepaden (se filmen nedan). Sammanfattningsvis gör den överlag vad den ska, men båda ställer sig frågande inför nyttan med den. De hittar inga naturliga områden där den gör bättre ifrån sig än mus och tangentbord (mer än att kunna rinna ut på soffan och spela), och i snabba spel som #Counter-Strike: Global Offensive är det inte oväntat svårt att göra anständigt ifrån sig.

Vad tror du om Steam Controller – kan den bli ett bättre alternativ än vanliga Playstation- och Xbox-gamepads?