I väntan på att #GTA V ska få PS4- och Xbox One-försäljningen att explodera har #Destiny axlat manteln som konsolsäljare. Ett jobb den sköter väl, åtminstone när det kommer till Playstation 4-försäljningen i Storbritannien.

Efter Destiny-premiären i början av förra veckan har PS4-försäljningen ökat med 300 procent hos britterna, uppger en källa till MCV. Några försäljningssiffror nämns inte, så med en dålig föregående vecka skulle försäljningen ändå kunna vara ganska klen. Men #Sony kan glädja sig åt att den senaste veckan var den försäljningsmässigt starkaste i år för PS4:an, säger källan.

Också Xbox One-försäljningen drog nytta av Destiny, och avsevärt fler konsoler ska ha sålts. PS4:an uppges dock ha sålt dubbelt så bra som Xbox One, något som delvis kan förklaras med att Destiny och PS4:or kunnat köpas i paket.

För Sony är framgångarna med PS4 närmast ett måste. Företagets mobilavdelning går katastrofalt, och förlusterna räknas i år landa på 2,1 miljarder dollar (ca 15 miljarder kr), och kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors kan sänka Sonys kreditbetyg till skräpnivå, skriver Dagens Industri.