Vi var många som satt och slet vårt hår när det ständigt uppkopplade #Simcity lanserades och de överbelastade servrarna vägrade släppa in oss. Nuförtiden lider spelet inte av sådana problem, men tillåter fortfarande inte spel utan internetuppkoppling. Nu undersöker utvecklarna #Maxis möjligheten att införa ett offline-läge. Patrick Buechner har bloggat och skriver att de lyssnar på sina spelare och tar till sig av kritiken.

– Just nu har vi ett team som utforskar möjligheten för ett offline-läge. Jag kan inte lova när vi har mer information, men vi vet att detta är något många spelare har frågat efter. Vi vill ge våra spelare möjligheten att spela även om de inte vill koppla upp sig. Ett offline-läge skulle dessutom ge utrymme till de som skapar modifikationer att experimentera utan att förstöra multiplayer-upplevelsen.

Det låter onekligen som att det åtråvärda offline-läget faktiskt kommer någon gång i framtiden. Däremot kan ni som längtar efter större städer sluta hoppas. Buechner meddelar att de efter flera månaders arbete slutar jobba mot att leverera större städer. Det går helt enkelt inte att åstadkomma i spelmotorn utan drastiskt minskad prestanda som skulle förstöra upplevelsen för merparten av spelarna, enligt Buechner.

Källa: Maxis