Du kanske kommer ihåg debaclet med #Medal of Honor: Warfighter och hur de i samband med detta gjorde reklam för riktiga vapen, som man inte använder för att vara snäll mot andra människor. Detta ledde naturligtvis till en massiv folkstorm då det är skillnad på att porträttera dem i en fiktiv värld och faktiskt se till att de kommer ut i den verkliga. Kampanjen drogs tillabaka och nu tar de ett ytterligare steg ifrån vapenindustrin.

Det hela handlar om att de inte tänker fortsätta betala licenspengar för att få använda vissa vapenmärken som exempelvis Colt. Istället tänker de använda dem utan att betala för sig och göra detta under Fair Use. Ungefär som vi på FZ gör med bilder och filmer från spel.

– Vi berättar en historia och har en ståndpunkt. En bok betalar inte för att skriva ordet Colt, till exempel, och med detta får vi se hur det här kommer sluta. #Electronic Arts är redan i rättslig strid med helikoptertillverkaren Bell som anser att företagets användande av deras helikopter i #Battlefield-spelen är bortom just Fair Use.