Gamasutra har intervjuat #Sonys Peter Dille, som säger att piratkopieringen till PSP är "äcklande". Att PSP fått dåligt mjukvarustöd beror nästan helt på att formatet är så hårt drabbad av piratkopiering, hävdar han. Trots detta kunde vi nyligen rapportera om att Sony hoppas på en nytändning för PSP under 2009 tack vare nya spel i serier som #Assassin's Creed och #LittleBigPlanet.

Jag är övertygad, och vi är övertygade om, att piratkopieringen tagit en stor del av vår mjukvaruförsäljning till PSP. Det är ett problem industrin måste adressera tillsammans; ett problem jag tror industrin tar mycket allvarligt på, men vi måste göra något för att komma till rätta med det här för det som pågår är trots allt kriminellt. Vi kan se på data från BitTorrent-sajter från dagen Resistance: Retribution släpptes och se hur många kopior som laddades ned illegalt, och det är ärligt talat äcklande. Vi lägger ner mycket tid på att tala om hur vi kan lösa detta problem.

Känner du dig träffad av Sony-chefens uttalande, och tror du framtiden hade sett betydligt ljusare ut för formatet om det inte drabbats lika hårt av piratkopierarnas vassa klor?