Artikelarkiv

70744 artiklar i arkivet.

Filtrera

Red Alert 2

Recension

Under årens lopp har vi fått utkämpa strider på planeten Dune, slagits med fantasivarelser i Warcraft, upplevt krigen mellan Global Defence Initiative och Brotherhood of Nod, sett Sovjetunionen försöka ta över världen och sist men inte minst försökt rädda mänskligheten från utomjordingarna Protoss och Zerg. Men detta stoppar inte Westwood från att släppta ytterligare ett gammalt hederligt RTS (real time strategy) spel, nämligen fjärde spelet i Command & Conquer serien, Red Alert 2.

Icewind Dale

Recension

Det är sannerligen ingen brist på rollspel dessa dagar. Knappt har trycksvärtan torkat på boxen till Baldur’s Gate II innan det är dags för nästa - som dessutom är till förvillelse likt BG. Jag talar om förstås om Icewind Dale, ett rollspelsäventyr för dem som tycker BGII är lite för fjolligt…

Joysticks är inte någon ny uppfinning. Ända sedan speldatorns ursprung har man haft små pinnar att navigera med. Force feedback däremot är något nyare. För vem kunde väl ens drömma om att styrpinnen skulle vibrera när man satt där med sin Commondore och blastade aliens i rymden.

Rune

Recension

Rune är kanske det första rena fightingspelet som baseras på en känd FPS-motor som Unreal Tournament. Med fighting menas svärdsvingande, yxhuggande, nedklubbning och andra trevliga aktiviteter som vikingarna sysslade med. Quas har testat spelet så huvuden rullat (bokstavligt talat).

Europa Universalis

Recension

Europa Universalis simulerar utvecklingen i Europa under 300 år, från 1492 till 1792. Du ska leda en av europas stormakter genom en hel kampanj eller mindre scenarier. Valet av stormakt kan bero på tycke, smak eller vilken typ av utmaning du vill ha, för alla stormakter har sina mer eller mindre unika egenskaper.

The Outforce

Recension

The Outforce från helsvenska O3 Games är ett spel för alla dem som inte kan få nog av klassisk realtids-strategi som Red Alert eller Command & Conquer. Som omväxling utspelar sig dock The Outforce i yttre rymden, med allt vad det innebär. Phat har varit ute och käkat vaacuum.

Airfix Dogfighter

Recension

Eftersom jag tidigare testat en final beta utav Airfix Dogfighter så visste jag lite vad som väntade mig redan innan ja började installera och spela Airfix Dogfighter. Men i en beta har man alltid överseende med diverse buggar och nu gällde det på allvar för Airfix Dogfighter att klara vårt hårda test.

För mycket länge sedan så gav gudarna ett armband till de nordiska folken som gav makt över allt levande. Vikingarna valde att gömma det djupt i en grotta skyddad av en enorm drake och halvguden Orr fick uppdraget att vakta gudagåvan i all evighet. Han fick även en medaljong som gav honom kontroll över draken. Men när Orr mötte en övermäktig fiende bröt han medaljongen i tre bitar och skickade ut den med sina korpar för att undgå fienden. Nu kämpar tre hjältar om att först hitta alla delar.

Submarine Titans

Recension

Titeln tyder på att spelet utspelas nere i havets djup, men kan det vara något lika nyskapande som Homeworld, fast istället i havets 3D miljö? Nej knappast, Submarine Titans är ännu ett av de många top-down strategispelen, men det har faktiskt en viss charm och lite nya idéer jämfört med liknande kloner.

Förvisso är Age of Empires II: Age of Conquerers en expansion, men likväl värt att skriva en snutt om. För här har Microsoft visat att det går att göra ett tidigare alldeles utmärkt spel ännu bättre. FragZones skrivbordsgeneral PostmasterB rapporterar.

Sida 7068 av 7075