Artikelarkiv

86599 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Red Alert 2

Under årens lopp har vi fått utkämpa strider på planeten Dune, slagits med fantasivarelser i Warcraft, upplevt krigen mellan Global Defence Initiative och Brotherhood of Nod, sett Sovjetunionen försöka ta över världen och sist men inte minst försökt rädda mänskligheten från utomjordingarna Protoss och Zerg. Men detta stoppar inte Westwood från att släppta ytterligare ett gammalt hederligt RTS (real time strategy) spel, nämligen fjärde spelet i Command & Conquer serien, Red Alert 2.

0

Icewind Dale

Det är sannerligen ingen brist på rollspel dessa dagar. Knappt har trycksvärtan torkat på boxen till Baldur’s Gate II innan det är dags för nästa - som dessutom är till förvillelse likt BG. Jag talar om förstås om Icewind Dale, ett rollspelsäventyr för dem som tycker BGII är lite för fjolligt…

0

Microsoft Sidewinder Force Feedback 2

Joysticks är inte någon ny uppfinning. Ända sedan speldatorns ursprung har man haft små pinnar att navigera med. Force feedback däremot är något nyare. För vem kunde väl ens drömma om att styrpinnen skulle vibrera när man satt där med sin Commondore och blastade aliens i rymden.

0

Rune

Rune är kanske det första rena fightingspelet som baseras på en känd FPS-motor som Unreal Tournament. Med fighting menas svärdsvingande, yxhuggande, nedklubbning och andra trevliga aktiviteter som vikingarna sysslade med. Quas har testat spelet så huvuden rullat (bokstavligt talat).

0

Europa Universalis

Europa Universalis simulerar utvecklingen i Europa under 300 år, från 1492 till 1792. Du ska leda en av europas stormakter genom en hel kampanj eller mindre scenarier. Valet av stormakt kan bero på tycke, smak eller vilken typ av utmaning du vill ha, för alla stormakter har sina mer eller mindre unika egenskaper.

0

The Outforce

The Outforce från helsvenska O3 Games är ett spel för alla dem som inte kan få nog av klassisk realtids-strategi som Red Alert eller Command & Conquer. Som omväxling utspelar sig dock The Outforce i yttre rymden, med allt vad det innebär. Phat har varit ute och käkat vaacuum.

0

Airfix Dogfighter

Eftersom jag tidigare testat en final beta utav Airfix Dogfighter så visste jag lite vad som väntade mig redan innan ja började installera och spela Airfix Dogfighter. Men i en beta har man alltid överseende med diverse buggar och nu gällde det på allvar för Airfix Dogfighter att klara vårt hårda test.

0

Legend of the North: Konung

För mycket länge sedan så gav gudarna ett armband till de nordiska folken som gav makt över allt levande. Vikingarna valde att gömma det djupt i en grotta skyddad av en enorm drake och halvguden Orr fick uppdraget att vakta gudagåvan i all evighet. Han fick även en medaljong som gav honom kontroll över draken. Men när Orr mötte en övermäktig fiende bröt han medaljongen i tre bitar och skickade ut den med sina korpar för att undgå fienden. Nu kämpar tre hjältar om att först hitta alla delar.

0

Submarine Titans

Titeln tyder på att spelet utspelas nere i havets djup, men kan det vara något lika nyskapande som Homeworld, fast istället i havets 3D miljö? Nej knappast, Submarine Titans är ännu ett av de många top-down strategispelen, men det har faktiskt en viss charm och lite nya idéer jämfört med liknande kloner.

0

Age of Empires II: The Conqueror's Expansion

Förvisso är Age of Empires II: Age of Conquerers en expansion, men likväl värt att skriva en snutt om. För här har Microsoft visat att det går att göra ett tidigare alldeles utmärkt spel ännu bättre. FragZones skrivbordsgeneral PostmasterB rapporterar.

0

Microsoft Sidewinder Joystick

Microsoft har de senaste åren haft stora framgångar med sina speltillbehör och serien Sidewinder. Nu börjar det dra ihop sig till jul och då passar Microsoft på att släppa en del nya godsaker ur serien. Microsoft verkar till sist ha förstått att alla inte besitter en fet plånbok och har råd att köpa en värsting joystick, därför har man nu valt att göra en joystick till en mycket lågt pris nämligen Sidewinder Joystick.

0

Microsoft Sidewinder Strategic Commander

Är det en mus? Är det en joystick? Ett invasionsförsök från yttre rymden? Ingetdera faktiskt, även det är svårt att hitta en lämplig benämning på Microsofts Sidewinder Strategic Commander. Det är istället en helt ny typ av tillbehör för din PC – tanken bakom den är att den ska underlätta spelet av olika typer av strategispel. FragZone har studerat den på nära håll.

1

Razer Boomslang 2000

Till skillnad från de flesta möss är Boomslangen nästan helt inriktad på gaming. Den har en unik design och funktioner man aldrig förr sett hos andra möss.

0

Baldur's Gate: Shadows of Amn

Efter att ha blivit misshandlade, grillade, steglade, anfallna av skelettarméer och allsköns andra helvetes-existenser, kan man ju undra vad det är som driver de muntra äventyrarna i Baldur’s Gate att fortsätta. För en sak är säker – det är sju resor värre i nysläppta uppföljaren Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn. Två äventyrare med obegripliga namn, Fisk och Phat, rapporterar från monsterfronten.

0

Homeworld: Cataclysm

Man kan tycka att efter den långa kampen att komma hem så borde folket från Kharak få leva lugnt en kortare tid. Men att ta sig hem var bara början, det är nu de riktiga problemen börjar. Bara femton år efter hemkomsten och otaliga strider med lojala imperialister så uppenbaras ett nytt hot i form av the Beast, en uråldrig livsform som sprider sig snabbt och verkar omöjlig att stoppa.

0

Crimson Skies

Depressionen har aldrig varit roligare.
Följ med tillbaka till 30-talet, till ett annorlunda Amerika där män är män, kvinnor är ehh... kvinnor, och alla flyger de omkring i tungt bestyckade stridsplan. Phatskij laRue har provat på livet som flygpirat i Crimson Skies.

1

Midtown Madness 2

Jag har alltid tyckt om att ha sönder saker, ända sedan jag var liten. Jag började med kläder, vantar och mössor men övergick snart till sparbössor och leksaker då jag insåg att det blev riktigt kallt utan mössa på vintern. Att bryta regler har också varit en hobby jag njutit av och inte alltför sällan har jag önskat att jag kunde plöja över ett folkfyllt torg med en brandbil i bästa GTA-stil.

0

Logitech Mouseman Wheel

Mouseman Wheel är ganska gammal och inte alltid lätt att få tag på. Men den är fortfarande älskad av många, men kanske hatad av desto fler.

0

Metal Gear Solid

Jag hade hört mycket gott om Metal Gear Solid till Playstation, men hade aldrig chansen att testa det. Så när jag fick reda på att det kom till PC så var det ett självklart val att testa spelet som sagdes vara i stil med Deus Ex och Thief, två av mina egna favoritlir.

0

Logitech Wingman Gaming Mouse

Logitech Wingman-musen är en av de första mössen riktad till den profesionella spelaren.

0

Carmageddon TDR 2000

Framtiden är i sanning mörk. Inte nog med att städerna slummat ihop, folk vågar knappt lämna sina hem av rädsla för att bli nedmejade av tokdårar som Shock...

Det är dags för tredje delen i racing-splattern Carmageddon.

0

Star Trek Voyager: Elite Force

Star Trek Voyager: Elite Force är kanske bara ett i mängden av ST-spel men det är ett av de första spelen som använder sig av Q3-motorn.

1

Outcast DVD

Outcast är ett spel som berört många och faktiskt fortfarande gör det. Trots att spelets beundrare blivit allt mer anonyma så finns populariteten ändå kvar. I många riktiga gamers spelhyllor har Outcast en självklar, men ändå något dammig plats. För nytt är spelet definitivt inte, den saken är klar.

0

Windows Millenium

Lite i skymundan av Microsofts stora operativsystem Windows 2000 har MS även utvecklat Windows Millenium som till skillnad från Windows 2000 är baserat på Windows 98 plattformen. Frågan är om Microsoft hafsat iväg ytterligare ett operativsystem för att öka på den redan fulla kassan eller för att de verkligen lyckats göra ett operativsystem som inte går av för hackor.

0

Ultima Online: Renaissance

Det senaste spelet i Ultima Online-serien har äntligen blivit vad det massiva rollspelet skulle ha varit redan då originalet kom för tre år sedan.