Typ: Test

294 artiklar i arkivet.

Filtrera
11

Kossart iPro

Vid första anblick ser Kossart iPro ut som en uppgradering av den numera hyfsat gamla luren Koss Porta Pro, särskilt eftersom namnen påminner om varandra. Men när det sen framgår att luren egentligen bara är en utvecklad kopia blir jag genast tveksam.

51

Razer DeathAdder

I skuggan av de stora mustillverkarna dök Razer upp som en blixt från klar himmel i början av det nya årtusendet.

7

Logitech DriveFX vs Microsoft Wireless Steering Wheel

Även om bilspel kan vara roliga att spela med handkontroll så når de alldeles säkert en ny nivå om du istället använder ratt. Utbudet till Xbox 360 har hittills varit något begränsat men sedan någon månad tillbaka konkurrerar Logitech och Microsoft om tätpositionen och vi har ställt deras alternativ öga mot öga.

40

Nintendo Wii

Nintendos senaste skapelse kom och hela världen fick Wii på hjärnan, även vi. Ibland kan dock det första intrycket vara en aning förskönande så för att få lite perspektiv och tid att reflektera över dess kvaliteter valde vi att recensera konsolen en månad efter dess lansering.

45

Razer Barracuda AC-1

Razer har nu under lång tid försett oss med förstklassiga möss. Sedan har de successivt klivit ut på andra områden. Tangentbord och ljud närmare bestämt. För inte så länge sedan släppte de ett kritikerrosat headset, Razer Barracuda HP-1. Nu har den andra delen i deras ljudlösning för gamers anlänt, ljudkortet Barracuda AC-1.

15

Microsoft Wireless Laser Mouse 8000

Microsoft är, som kanske bekant, ett av de stora företag som försöker tillgodose vårt behov av nya, häftiga möss. En snabb titt på deras hemsida avslöjar att de har hela 22 möss i sitt sortiment. Jag har fått äran att testa deras senaste värstingmus, Microsoft Wireless Laser Mouse 8000.

10

Microsoft Wireless Headset

På både gott och ont har röstkommunikation i och med Xbox Live blivit något som alla kan pyssla med när de spelar på sin Xbox 360. Trots det har utbudet av tillbehör varit oerhört svagt med bara ett inte alltför bra headset på marknaden. Microsoft Wireless Headset är därför efterlängtat, men frågan är om det varit värt väntan.

43

Microsoft Habu Gaming Mouse

"If you can't beat them, join them" - sällan har det engelska talesättet känts så träffsäkert som när de vanligtvis bittra konkurrenterna Microsoft och Razer på branschmässan Games Convention i Leipzig aviserade en gemensam mus särskilt anpassad för datorspel. FZ har satt tänderna i det svarta pekdonet som i linje med Razers tidigare produkter fått namn efter en orm - Microsoft Habu Gaming Mouse är här.

1

Logitech Formula Force Ex

Är du en seriös gamer? Om svaret är ja lär du känna igen namnet Logitech. Detta företag har specialiserat sig på att förhöja kvaliteten på all spelupplevelse, vare sig det är genom möss, joysticks eller rattar. Dessa finns i alla möjliga prisklasser och FZ testade nyligen Logitechs dyraste ratt - som fick toppbetyg. Frågan är hur den billigare Formula Force Ex ställer sig i jämförelse.

34

Logitech G25

Hur du än vrider och vänder på det är racingspel inte samma sak som att köra bil. Men med G25, Logitechs nya lyxprodukt i fråga om datorrattar, kommer skrivbordschaufförer milslånga kliv närmare känslan av att rejsa en alldeles egen monsterkärra. Om de har råd, vill säga.

27

Zboard Fang

Jakten på det ultimata skjutspelstillbehöret fortsätter. Den ständiga frågan är om mus och tangetbord verkligen är de optimala kontrollverktygen och företag som Zboard håller inte med. Vi har tagit oss en titt på deras senaste knappsats, Fang.

42

Razer Tarantula

Razer har alltid släppt välgjorda men dyra produkter som riktar sig till en smal publik, men frågan är inte om deras nya tangentbort Tarantula tar priset. Kan möjligheten till avancerade makron, inbyggda USB-portar och upp till 100 olika profiler rättfärdiga priset på över 1200 kronor? Tveksamt.

28

Qpad CT

På den gamla goda tiden gick det att säga allt om en musmatta baserat på om den var "hård" eller "mjuk". Var den mjuk, fick man något prisvärt som gjorde jobbet väl men vars yta snabbt blev matt och sliten. Valde man en hård matta var det snarare de egna handlederna som blev slitna, men man kunde njuta av låg friktion och ett snyggare yttre. Qpads nya matta vill förena det bästa av två världar. Blir det en kompromiss?

48

Razer Barracuda HP-1

Razers första headset någonsin heter Barracuda HP-1 och är ingen billig historia. När det anländer till butikerna, under november månads första dagar, kommer priset att ligga runt 1400 kr och frågan som FZ försöker besvara är om det verkligen kan vara värt det.

13

Icemat Siberia In:Ear Headphone

I den strida ström av hårdvara som nått FZ genom åren har Icemat stått för en beskärd del av de musmattor som redaktionen hunnit nöta pekdon mot. När det danska företaget under årets E3-mässa i våras meddelade att man under samlingsnamnet Siberia skulle bredda sin produktportfölj med ljudtillbehör utlovade man samtidigt nya headsets. Ett av dem - Icemat Siberia In:Ear Headphone - har i dagarna nått svenska butikshyllor. Läs recensionen som bokstavligt talat fått FZ att lyssna, skrika, berömma och skälla.

30

SteelSound 5H v2

Gamerprodukter kan vara svåra att få plats i marknaden men det finns företag som ändå envisas med tycka att vi mer och fraggar bättre med deras produkter. SteelSeries har kommit ut med version två av headsetet SteelSound 5H efter att föregångaren funnits i ungefär ett år. Vi tittar närmare på v2.

35

Microsoft Intellimouse Explorer 3.0

I en bransch där utveckling är Gud chockerar Microsoft genom att återlansera ett fem år gammalt pekdon. Idébrist, resignation inför konkurrensen eller rentav ett genidrag?

9

SteelPad QcK heavy

SteelPad QcK heavy är en stor musmatta, en riktigt stor musmatta. Men är storleken verkligen allt? Vi har surfat runt på mattan och återger gärna våra intryck.

26

MERC Gaming Keyboard

Tangentbordet MERC från ZBoard prövar ett nytt grepp genom att låta vänsterhanden vila på en speciell gamingsektion till vänster om den vanliga uppsättningen. Bra eller anus?

27

QPAD XT-R

När de optiska mössen började slå igenom på allvar började också de hårda musmattorna komma in på markanden. Mössens känslighet var relativt låg och alla mattor fungerade inte med alla möss. Det gick också rykten om att plastskärbrädor fungerade lika bra - i vissa fall bättre. Jag provade aldrig men jag är glad att tekniken gått framåt och att vi inte sitter med skärbrädor under dagens möss.

19

Everglide G-1000

För ett par år sedan när Internet blev allmänt känt i varje hem var det som om vi fick en ny bokstav i alfabetet, @. De åren är tack och lov förbi men nu verkar det som om mustillverkarna har fått nipprnan på en annan bokstav. Vi har fått äran att kolla in Everglide G-1000.

0

SteelPad 5L

Att ha rätt musmatta tycks bli allt viktigare och redan det första valet mellan en mjukt tygmatta eller en av hårdare plast delar upp gamers i två läger. Med sin nya musmatta 5L har SteelPad tagit fasta på de positiva egenskaperna hos de båda alternativen och försökt att utveckla en matta som tilltalar anhängare från båda lägren. Med ett inte riktigt lyckat resultat.

5

Everglide s-500

När du efter för mycket datorkrigande fått grannen att frukta ryssens intåg är det dags att se över ljudsystemet. Ett gameranpassat headset är en bra start och månne är Everglides senaste produkt något för dig?

4

Saitek PC Gaming Mouse

När schweiziska Saitek med Saitek Gaming Mouse ger sig in i den djungel av datormöss speciellt designade för precisionskrävande pc-spelare är det med högt ställda ambitioner. Med sex knappar, ett extra känsligt turboläge och drygt två meter sladd är budskapet tydligt - "vi vet vad som krävs och vi kan leverera det". FZ har testkört laserråttan som lämnar ett ljummet intryck.

48

Fysikkort från BFG Tech/Ageia

Fysikkort är det senaste på marknaden och de lovar stort med nya, fräscha effekter i spelen. Lever tillverkarna upp till sina ord eller är allt bara tomma löften? Vi har tittat på ett kort från BFG Tech.