Hårdvara & tillbehör

Här hittar du våra senaste tester inom hårdvara och tillbehör!

0

Logitech MOMO Racing

Kör du dina bilspel med joystick eller, gud förbjude, tangentbord eller gamepad? Gör inte det, köp en ratt. Skillnaden är milsvid och du kommer inse att dina tidigare försök att till fullo bemästra din favoritbil bär samma framgångspotential som att försöka övertyga en mästerkock om att McDonalds gör världens bästa mat. En ratt är alltså regel nummer ett för den som vill uppnå riktig glädje vid framförandet av virtuella fordon.

0

Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick

Logitech, ett företag med många års erfarenhet av joysticktillverkning, har snitsat ihop en trådlös styrspak. Förutom den uppenbara fördelen att man slipper störande sladdar lockar de med ett rikligt knapputbud, roderfunktion och inte minst ett utseende utöver det vanliga. Vi har hårdtestat skapelsen för att se om den klarar sig utan den fysiska livlinan till datorn.

0

Logitech MX700 Cordless Optical Mouse

I reklamen för Logitechs senaste sladdlösa skapelse - MX700 Cordless Optical Mouse - hävdas att prestandan är jämförbar med den hos dess sladdbundna syskon och konkurrenter. Med tanke på de dåliga rykten som omgärdar denna typ av pekdon var en lätt skeptisk hållning den naturliga inställningen under installationsförfarandet. Dock - med julen, överraskningarnas tid, för dörren är det med glädje jag konstaterar att reklam faktiskt kan tala sanning ibland.

0

Microsoft Natural Multimedia Keyboard

Jag minns de första lektionerna i datorhantering vi hade på högstadiet. Programmet vi använde kallades för TTWin och hjälpte eleverna att skaffa rätt tangentbordsfattning redan från början. Jag själv som använt datorer sedan flera år tillbaka förstod inte riktigt varför man nödvändigtvis skulle hålla händerna just sådär när mitt eget sätt, en slags blandning av kaotiska spasmer och pekfingervalsen, oftast gick mycket snabbare. Så jag fuskade mig fram genom tangentbordsövningarna, använde bara rätt fingerfattning när läraren tittade på och lät sedan mina händer flyga runt på ett högst oergonomiskt sätt så fort fröken tittade bort.

0

Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer Bluetooth

Liksom de flesta ledande tillverkare av pekdon fortsätter Microsoft släppa sladdlösa möss, med bättre överföringsfart för varje ny upplaga. Deras senaste bidrag till den-inte-av-fysiska-ting-begränsade världen är Wireless IntelliMouse Explorer for Bluetooth – en som namnet avslöjar sladdlös mus vars överföringsteknik bygger på Bluetooth-teknologin. FragZone har hårdtestat pekdonet och därigenom kommit fram till om de trådlösa mössens dåliga rykte nu kan läggas på historiens soptipp eller om möss mår bäst av att slippa kupering.

0

Creative Soundblaster Audigy 2 Platinum & Inspire 6.1

Soundblaster är ett varumärke som förpliktigar - det var det första ljudkortet som över huvud taget uppfanns till PC; innan dess var datorer med Intelprocessorer i sig det tristaste man kunde uppleva.
Snart 13 år senare leder fortfarande Creative Labs utveckligen med sina Soundblaster-produkter - i alla fall när det gäller att göra avancerad ljudteknologi tillgänglig för vanligt folks plånböcker. Nu är det dags för nästa revolution: DVD-ljud för hemdatorn. Namnet är Soundblaster Audigy 2.

0

Microsoft Wireless Optical Desktop

Microsoft är ett företag som alltid lär sig av sina misstag. Men åtgärderna är varierade och ibland blir bara felen förvärrade när MS-teknikerna försöker fixa till allt på bästa sätt. Många är vi faktiskt som svurit över en MS-produkt och undrat om inte MS-folket själva sitter med Mac OS och trackballs. Men precis som Windows, Office-paketet och Internet Explorer så börjar nu Microsoft få en sammanhållning mellan sina produkter. När mjukvaran är tätt sammansvetsad så ger man sig istället på hårdvara och med de nylanserade tangentbord Pyttemjuk släppt hoppas man både underlätta arbetet för oss bokstavsknackare och dessutom tjäna en hacka på det. Är ett trådlöst tangentbord något att ha eller är det lika nödvändigt som bredband i tvättmaskinen? FZ reder ut situationen…

0

Logitech MX500 Optical Mouse

Av de tre mössen i Logitechs nya optiska serie är MX500 mellanbarnet, åtminstone sett till priset. På pappret är skillnaden mellan denna och den billigare MX300 ett rikligare utbud av knappar och annat lull-lull samt annorlunda formgivning. Förutom den självklara frågan om musen är bra, bör man ta en funderare på om det högre priset är motiverat.

0

Logitech MX300 Optical Mouse

För omkring ett år sen släppte både Microsoft och Logitech optiska möss som på sikt lär förpassa kulmössen till historiens bakgård. Orsaken återfinns i de kraftigt förbättrade optiska sensorerna, vilka tidigare vållat bekymmer genom att inte hänga med i spel. Nu kommer Logitech med en ny serie med ytterligare förbättringar. Minstingen är en skapelse vid namn MX300 och frågan är om den med sin traditionella form och lägre pris kan slå sina dyrare seriesyskon på fingrarna.

0

Microsoft Sidewinder Force Feedback Wheel USB

Motorljudets dånande när du samtidigt som dina medtävlare startar din sportbils motor är öronbedövande för att uttrycka sig milt. När du långsamt masserar gaspedalen med din fot känner du hur vibrationerna i ratten du håller i tilltar och leds genom din kropp även till stolen du sitter i. Så går startsignalen och du susar iväg – på skärmen förstås.