Hårdvara & tillbehör

Här hittar du våra senaste tester inom hårdvara och tillbehör!

0

Antec Notebook Cooler

PC-entusiasten sätter kylare på allt nu för tiden. Tittar du in i en typisk dator av senare modell hittar du otvivelaktligen kylflänsar både här och var, flertalet försedda med stora, skrikande fläktar, vilket blivit en nödvändighet för att kyla allt varmare komponenter. Även i bärbara datorer har kylningen blivit ett mer och mer framträdande moment allt eftersom dessa små kraftpaket ökat i prestanda.

0

Revelcell

Bland musmattekonnässörer väcker vad som för lekmannen kan te sig som ett udda material inte längre nån uppståndelse. Ett par år har gått sen Icemat rönte viss uppmärksamhet med sina glasmusmattor, men detta material används numera av flertalet tillverkare. En ny skapelse av nämnda material kommer från schweiziska Revelcell, som fått ihop en intressant pjäs med rejäl storlek och högt pris.

0

Allsop GigaPad XL

Livet består av beslut. "Att vara eller inte vara" frågade sig en uppdiktad dansk prins för 400 år sen. Som gamer slipper man undan med frågeställningar med avsevärt lägre existensiell tyngd. Som hängiven spelare brukar man istället få dras med frågor av ekonomisk natur, närmare bestämt om det är värt att lägga ut det alldeles för stora antal slantar som den senaste tokdyra hårdvarumojängen betingar.

0

Logitech Dual Action Gamepad

Oavsett om du ofta lirar konsolportningar på datorn eller om du gärna kopplar in burken till teven och spelar gamla NES-spel så är en handkontroll alltid ett plus. Vi har tagit oss en titt på Logitech Dual Action Gamepad, en anspråkslös dosa som gör vad den ska.

0

Logitech Extreme 3D Pro

Att flygspel ska spelas med joystick är ingen särskild hemlighet men konsoler har i många, många år använt joystickliknande spelkontroller, inte uteslutande till spel med rymdskepp och flygplan. Tidigare har joysticken som PC-tillbehör dock varit rätt strikt förknippad med just flygning, varför enbart de något mer seriösa flygnissarna varit heta på gröten med styrpinnen, köpt den mest avancerade som sålts och gärna kompletterat med såväl pedaler som gasreglage och flera skärmar.

0

XLNT Pad

Gummi, tyg, plast, aluminium och glas - i jakten på det perfekta glidet är inget material för udda som viloplats för datormusen. XLNT Pad består av just glas och tillsammans med lågt pris ska detta friktionslåga musunderlag locka gamern till inköp. Succé att vänta?

0

EluminiX-tangentbord

Du har moddat din datorfläkt, ditt strömaggregat, din monitor, din mp3-spelare och hela serverhallen på jobbet (eller där hemma) badar i ett fluorescerande blått ljus. Men ditt tangentbord känns lika grått och trist som alltid...

0

Pen Drive Plus 2.0

Få produkter har dödförklarats så många gånger som disketten och diskettstationen. Samtidigt har få produkter visats sig mer seglivade. I en tid när datorer har IR-portar, Bluetooth och såväl trådbundna som trådlösa nätverk är det inte så konstigt att disketten ses som en förlegad teknik av många. När USB-minnen nu börjar komma i större och större storlekar, till lägre och lägre priser, är det inte utan att man frågar sig om CD-brännaren kan vara näst i tur att förpassas till kyrkogården. Jag har tagit en titt på en av de senaste produkterna inom USB-minnen: Pen Drive Plus 2.0.

1

Steel Gaming Glove

Tillverkarna av kringutrustning för datorer har på senare år satsat hårt på prylar anpassade för gamers. Såphala musmattor och pekdon med teknik i kärnkraftverksklass är bara några av de prylar som påstås kunna förbättra ditt spelande. Spelhandsken Steel Gaming Glove, som ska minska friktionen mellan hand och musmatta, får onekligen betraktas som en mer udda skapelse. Behöver handen verkligen förses med ett lager tyg för att förbättra aimen?

0

E-D Glasses

För 20 år sen visade Sveriges Television ett antal skräckfilmer från 30-talet i ett tredimensionellt perspektiv. Inget annat krävdes än ett par pappbrillor med rött och grönt glas. Upplevelsen av tre dimensioner lämnade en del att önska, men tekniken går framåt och en något mer sofistikerad variant för datorer levereras av eDimensional. Frågan är bara om tekniken gynnar oss gamers.