Star Wars Jedi: Survivor skippade old-gen när det i april släpptes till pc, Playstation 5 och Xbox Series X|S. I samband med redovisning av ekonomiresultat (via VGC) avslöjar EA att Respawns actionäventyr nu utvecklas till, just, old-gen. PS4- och Xbox One-versioner är på gång.

EA vill inte avslöja exakta siffror men Star Wars Jedi: Survivor är enligt dem en "kommersiell succé", och en av årets stora Star Wars-händelser. Fansen har talat, säger vd:n Andrew Wilson.

Tack vare styrkan hos detta legendariska varumärke och en stor community-efterfrågan har vårt utvecklarteam åtagit sig att ta denna Jedi-upplevelser till Playstation 4 och Xbox One.

EA tror att detta kan säkerställa att spelet får ytterligare engagemang. Jobbannonser tyder på att Respawns Jedi-serie blir (minst) en trilogi. Så. Det kommer av allt att döma ännu mer framöver.

Nettoförsäljningen för EA stannade på cirka 16,7 miljarder kronor under senaste kvartalet. En ökning med 21 procent och ett rekordkvartal. Nämnda Jedi och Fifa 23 är förklaringen, menar EA.